Simsarlara Para Kaptırmayın

İşsizliğin çok yoğun olduğu ülkemizde, her şeyin simsarı olduğu gibi, memur yerleştirmelerinin de simsarı bulunmaktadır. Bize gelen bilgilere göre bazı ziyaretçilerimiz memur olarak atanacağı vaadiyle bu tür simsarlara para vermiştir. Bahis konusu olan paranın 10 bin dolar civarında olduğu bizlere iletilmiştir. Olay bu derece vahim ve önemli olduğu ve konunun birinci dereceden muhatapları açıklama yapmadığı için önemle vurgulamak istiyoruz: Bu kişiler dolandırıcıdır ve paranızı kaptırmayın. Konuya ilişkin olarak ders çıkarılması gereken gerçek bir hikaye için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2005 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün sitemizin "Haber Gönder" bölümüne ilginç bir haber gelmiştir. Gönderilen haberde ziyaretçimiz, kendisinin memur olarak atandığını ve söz konusu yazının kendisine Devlet Personel Başkanlığı tarafından tebliğ edildikten sonra işe başlamak için yerleştirme kağıdında yazan il'e gittiğini belirtmekte, ancak gittiği il'deki kamu kurumu yetkilisinin kendisinin elinde bulunan yerleştirme sonuçlarından haberdar olmadıklarını ve bunun sahte olabileceğini belirtirler.

Bu haber üzerine telefon numarasını bırakan ziyaretçimizi aradık. Kendisine ulaşan kağıdı fakslamasını istedik.

Gelen faks, olayın boyutlarını ortaya koymaktaydı. Bize gönderilen faksta ziyaretçimiz bir kamu kurumunun A İl'ine memur olarak atanmıştı. Sonucu gönderen Devlet Personel Başkanlığı gözükmekteydi. Kağıdın üzerinde "Devlet Memur Giriş Belgesi" yazmaktaydı....

Oysaki yerleştirme işlemlerini Devlet Personel Başkanlığı değil ÖSYM Başkanlığı yapmaktadır. Yine yapılan yerleştirmenin ismi "Devlet Memur Giriş Belgesi" gibi saçma bir tanımlama değildir.

Bize gönderilen fakstan şunu anlıyoruz. Ülkemizde bir şebeke kişileri memur olarak atayacağı vaadiyle para toplamakta ve bunun sonrasında ilgililere sahte bir sonuç belgesi göndermektedir. Gerçi bize gönderilen faksta hiçbir kamu kurumunun kaşesi bulunmamakta ve yine hiçbirkamu kurumu yöneticisinin imzası bulunmamaktadır. Ancak sonuçta, kamu kurumlarının isimleri kullanılarak vatandaşlar soyulmaktadır.

Biz memurlar.net olarak bir kez daha önemle vurguluyoruz. Memur yerleştirme işlemleri tüm sorunlarına rağmen şu an için en adil sistemdir. Şeffaftır ve yerleştirmeler kamuoyunun gözü önünde yapılmaktadır. Sitemizde eleştiriye konu tüm sorunların sebebi genellikle ÖSYM'nin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun dışında yani ÖSYM'den kaynaklanan sorunlar dışında memur yerleştirmelerinde torpil yaşanabileceğine ihtimal vermiyoruz.

Tüm ziyaretçilerimize önemle duyururuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber