MEB'in atama ve yer değiştirmelerdeki takvimi nasıl olmalı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?MEB yer değiştirmelerde acele etmemeli? haberinde dile getirdiğimiz öneriler dikkate alınarak;

1- Fen, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Diğer Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı yapılmış ve sonuçları açıklanmıştır.

Halen Anadolu statülü bir okulda görev yapan ve sınavsız atanan tüm öğretmenler hizmet puanları ne olursa olsun ?Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı? haberimizde Danıştay kararları ve MEB yazısı gereğince norm kadro fazlası konumuna düşmüş olduklarından bu öğretmenlerin normları ve boş olan normlar birlikte duyuruya çıkılarak Anadolu statülü okullara atamalar yapılarak belirsizlik giderilmelidir.

Bu durumda hiçbir Anadolu statülü okula atanmayan öğretmenlerden bazıları ortaokullara ve Anadolu statüsü olmayan okullara il içi yer değiştirmelerle atanabilecektir.

2- Normlar belirlendiğine göre Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği acilen yayınlanarak il içi yer değiştirmeler yapılmalıdır.

3-İl dışı yer değiştirmeler yapılmalıdır.

4-Özür gurubu atamaları yapılmalıdır.

5-Norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı ve resen yer değiştirmeleri yapılmalıdır

5- Yukarıda sıraladığımız atama ve yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra boş kalan normlara, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 40 bin öğretmen atanmasını öngören kanunla alınacak olan öğretmen kadrolarının ilk atamaları yapılmalıdır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber