İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sonradan düzenlenmiş sorular ve Orjinal sorular karşılaştırması

Bugün saat 16:00'dan sonra internet sitelerinde yayımlanan 2012 KPSS soru örnekleri bir çok adayın demoralize etti. Bazı adaylarda, sınav soruları sızdırıldı şüphesi oluşturtu. Ancak Memurlar.net olarak, sınav sorularının çalındığına yönelik iddiaları zayıf bulduğumuzu belirttik. ÖSYM Başkanlığı da söz konusu iddiaları hem yalanladı hem de sınav güvenliğini tehlikeye düşürenler hakkında Savcılığa başvurduğunu açıkladı. Şimdi ise bir haber ajansınca yayımlanan soruların, sonradan oynama yapıldığını gösteren bir belge yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda, bugün bir Haber Ajansınca yayımlanan sayfa ile sınav kitapçığında yer alan orjinal sorunun birebir karşılaştırması bulunmaktadır. İki soru özelinde karşılaştırma yapılmıştır.

Yapılacak incelemeden de görüleceği üzere orjinal sınav sorusu ile yayımlanan soru birebir aynı değildir. Üzerinde oynama yapılmıştır. Yani yayımlanan sorular sonradan düzenlenmiştir.

Bazı ziyaretçilerimiz, "siz soruları nerden elde ettiiniz?" diyebilir. Bu nedenle kaynağımızı açıklamak istiyoruz. Orjinal sorular, ÖSYM Başkanlığı tarafından adayların kafasındaki şüphelerin dağılması amacıyla memurlar.net'e gönderilmiştir. ÖSYM Başkanı ayrıca konuyla yakından ilgilendiğini, adayların zihninde sınav güvenliğinin tehlikeye düştüğü imajını oluşturanlar hakkında Savcılığa başvurduğunu belirtti.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber