İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 24 Eylül 2003 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Madde 1 ?6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değişik 29 uncu maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?İkinci Bölgede hizmet yapma sırası gelen personelden, kalması veya tayin edilmesinde yarar görülenler için aynı usulle Şubat ayı sonuna kadar teklif yapılabilir. Bu personelin sayısı ikinci bölgeye ataması yapılacakların % 5'ini geçemez. Ancak; bu oran her yıl genel atama dönemine yönelik olarak; teşkilat ve ülke genelinde meydana gelebilecek ihtiyaç ve değişiklikler çerçevesinde Bakanlık onayıyla % 10 oranına çıkartılabilir. Her yıl tespit edilecek bu orana karşılık gelen personelin sayısı, ikinci bölgeye ataması yapılacakların, % 5'i birinci defa, % 3'ü ikinci defa, % 2'si üçüncü defa olmak üzere toplam % 10'unu geçemez.?

?Yukarıdaki fıkra uyarınca yerlerinde bırakılmış olanlar, ertesi yıl haklarında zaruri bir gerekçeye dayanan yeni bir erteleme teklifi olmadığı takdirde, hizmetle yükümlü oldukları bölgelere atanır. Birinci bölgeden ikinci bölgeye gidecekler ve ikinci bölgeden birinci bölgeye dönecekler için dördüncü defa erteleme teklifinde bulunulamaz.?

Madde 2 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber