ÖMSS'de Diyanet kadroları neden fazla?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuzda toplam 7 bin 742 kadro yer alıyor. Ama forumdan bir üyemizin hesaplamasına göre toplam 2 bin 189 kadro, Diyanete aittir. Bu sayısal oran ise adaylarda tepki yaratmaktadır.

Fakat şu hususun bilinmesi yararlı olacaktır. Personel sayısı açısından en büyük kurumlar şu şekildedir: MEB, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet...

Bunlardan özellikle Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda engelli alımını tamamlamış, kanuni zorunluluk gereğince kadrolarının yüzde 3'ünün büyük bölümünü doldurmuştu. Sağlık Bakanlığı da 2010 yılında sınav yapmış ve bir kısım kadrolarını doldurmuştu.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, yüzde 3'lük kadrolarını hizmetin gereklerini gerekçe göstererek doldurmamıştı.

Bir başka deyişle diğer büyük kurumlar kanuni zorunluluğunu yerine getirmiş, Diyanet ise şimdi yerine getirmektedir. Bu ilanla birlikte, Diyanet yıllardan bu yana ilk kez özürlü memur almaktadır. Kadroların fazla olmasının nedeni bu birikmeden kaynaklanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber