KYTK Taslağı 7: Yetki devriminde reform! Yetki devrinde sorumluluk da yetki devredilene geçecek.

Haber Giriş : 24 Eylül 2003 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KYTK Taslağı 7: Yetki devriminde reform! Yetki devrinde sorumluluk da yetki devredilene geçecek.

Taslağın 44'üncü maddesinde yetki devri düzenlenmektedir. Madde de "Bakanlık, bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, vali ve kaymakamlar ile belediye başkanları, sınırlarını açıkça belirtmek ve yazılı olmak şartıyla yetkilerinden bir kısmını astlarına devredebilir. Yetki devri, uygun araçlarla ilgililere duyurulur." ifadelerine yer verilmiştir.

GEREKÇE
"Merkezi ve mahalli idareye dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uyması gereken temel ilkelerden biri hizmetlerin vatandaşa en yakın birimlerden verilmesi ve bir işlem en alt düzeyde hangi kademede tamamlanabiliyorsa işlemin o kademede bitirilmesidir. Bu ilkenin gerçekleşebilmesi için kurum ve kuruluşlarda yetkilerin alt kademelere devredilmesi gerekmektedir. Madede bu ilkelerin hayata geçirilebilmesi için gerekli düzenleme yapılmaktadır."

Madde ve gerekçesine bakıldığında görüleceği üzere yetki devrinde sorumluluğunda yetki devredilene aktarıldığı, bu yolla iş ve işleyişte etkinliğin oluşturulmaya çalışıldığı görülecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber