Hidrofıstık, alternatif yakıtlı araç yarışında ikinci oldu

TÜBİTAK tarafından İzmit Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen ?Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları'nda katılan ve ?Formula G-Güneş Arabaları ile Hidromobil-Hidrojen Enerjili' kategorilerinde yarışan Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin 'Hidrofıstık' isimli aracı, Türkiye ikincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı kategoride yarışan ?Zeugma' adlı araç da 11'nciliğe hak kazanırken, ?Formula G-Güneş Arabaları' kategorisinde yarışan ORETRON2 aracı Türkiye 7'ncisi oldu.

Yarışmalarda elde edilen başarılardan memnuniyetini belirten, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrenci ve akademisyenleri tebrik etti. Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası ölçekte hak ettiği yeri almaya başladığını, yakın gelecekte çok güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

Adını Antep fıstığından alan, teknoloji harikası yakıt olarak hidrojen gazı kullanan çevre dostu 'Hidrofıstık' aracının Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Erkliğ de tecrübeli ekibi ile bu yıl yarışa yeniden çok iddialı olarak hazırlanacaklarını, hayranlarının beklentisini boşa çıkarmayacak bir performansa imza atacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber