Patnos MEM'in Yanlış Uygulaması

İlçe milli eğitim müdürlüğünde yapılacak iş veya işlemler için "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası kapsamında para talep edilmesi hiç de hoş olmayan bir uygulamadır. Tüm Türkiye'de uygulanıyor mu veya diğer il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de bu yola başvuruyor mu bilmiyoruz... Ancak, Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu uygulaması öğretmenler arasında rahatsızlık meydana getirmektedir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime Yüzde Yüz Destek Uygulaması Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde uygulanan projedir. Yapılan bağışlar sayesinde bugüne kadar 12.768 derslik eğitime kazandırılmıştır. Ancak, her ne kadar çok önemli bir proje de olsa, zaten geçim derdi yaşan öğretmenleri bağış yapmaya mecbur hale getirmek hiç hoş olmayan uygulamadır.

Bize iletilen bilgilere göre, ilçe milli eğitim müdürlüğündeki onay, ilişik kesme, atama vb. her türlü idari işlem için önce Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanası kampsamında bağışta bulunulması istenmektedir. Başka bir il'e, ilçeye nakli çıkan veya geçici görevlendirilen veya herhangi bir nedenle ilçe MEM'de olan tüm öğretmenlere bu uygulamaya maruz kalmaktadır.

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, belgesi olmasa da, öğretmenleri mecbur bıraktığı bu uygulamayı bir an önce sonlandırması en uygun adım olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber