Kızılay Çorlu Şubesi gönüllülerle el ele vererek 40 bin mavi kapak topladı

Kızılay Çorlu Şubesi gönüllülerle el ele vererek 40 bin mavi kapak topladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, Kızılay Çorlu Şubesi Müdürü Muzaffer Sevim, İlk Yardım Merkezi Sorumlusu Şeref Kaya Aydın ve Kızılay Gönüllüsü Kadir Öksüz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında mavi kapak toplama kampanyalarına Kızılay Çorlu Şubesi`nin de katıldığını ve yaklaşık 40 bin mavi kapak topladıklarını söyledi.

Kızılay Çorlu Şubesi Toplantı Salonunda basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kızılay Gönüllüsü ve madalyalı kan bağışçısı Kadir Öksüz: ?Mavi kapak toplama çalışmalarımı daha evvel de sürdürüyordum. Daha önce topladığım kapakları Mehmetçik İlköğretim Okulu`na teslim etmiştim. Şimdi topladıklarımı ise Kızılay Çorlu Şubesi`ne ilgili yerlere iletilmesi ve ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye temin edilmesi için teslim ediyorum. 14 bin kadar mavi kapak topladım? dedi.

İkamet ettiği sitede mavi kapak toplama kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kızılay Çorlu Şubesi çalışanlarından Şeref Kaya Aydın ise: ?Çamlıca Konakları Sitesinde site sakinlerimizle başlattığımız kapak toplama kampanyası ile bugüne kadar 20 bin mavi kapak topladık. 64 daireli Çamlıca Konakları Sitesinde yöneticilik de yapıyorum. Apartman sakinlerinin duyarlı davranmaları neticesinde binlerce kapak toplandı. Kendi evinde toplayıp getirenler var, bunların yanında bir de akrabalarında eşinden, dostundan, iş yerinden toplayıp getirenler de var. Bu kapakları da Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşması için teslim ediyoruz? diye konuştu.

Toplanan mavi kapakların ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye olarak dönmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka: ?Çorlu`da Sakatlar Derneği ile irtibat kurduk ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi İlköğretim Okulu`na teslim edebileceğimizi belirttiler. Mavi kapakları ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye olarak geri dönmesi maksadıyla okula teslim edeceğiz. Kızılay olarak mavi kapak toplama kampanyasına da destek olduk. 1 kapak ya da 2 kapak ne olur bu kapaklardan ne çıkar demeden herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyor ve istiyoruz. 250 kilogram mavi kapağa karşılık 1 adet tekerlekli sandalye veriliyor? dedi.

Çorlu`da kurulması düşünülen kan merkezi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dodurka: ?Kan merkezi kurulması konusunda çalışmalarımız ve görüşmelerimiz var. Bu konuda AK Parti Milletvekilimiz Özlem Yemişçi, CHP Milletvekilimiz Emre Köprülü ve MHP Milletvekilimiz Bülent Belen ile görüştük. Bu görüşmelerin ardından Çorlu Kaymakamımız Ali Dursun ile de görüşmemiz oldu. Genel Merkezimiz de bölgede bir kan merkezi kurulmasını düşünüyor. Ancak biz bu merkezin mutlaka Çorlu`ya gelmesini, Çorlu`da kurulmasını istiyoruz. Kolay ulaşılabilir bir bölge olması açısından kan merkezi Çorlu`da olmalı. Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Durum netlik kazanınca kamuoyuyla bu konuyu da paylaşacağız? diye konuştu.

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi İlkyardım İktisadi İdari İşletmesi Satış - Pazarlama Sorumlusu Şeref Kaya Aydın da toplantıda yaptığı ve ilk yardım eğitim merkezi ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında: ?Firmalarda çalışan her 20 kişiye karşılık 1, ağır sanayi kuruluşlarında da çalışan her 10 kişiye karşılık en az 1 kişinin temel ilkyardım eğitimi alması gerekiyor. Kızılay Çorlu Şubesi olarak 2 ilk yardım eğitmeni ile bu konuda hizmet veriyoruz. Eğitmen olarak görevlendirmek amacıyla 3. bir kişiyi daha arıyoruz. Temel İlk Yardım Eğitimlerine katılacak olan kursiyerlerimize, Sağlık Bakanlığından onaylı sertifikanın yanı sıra tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Kızılay kimlik kartları ve sertifikaları da verilecek. Karşılıklı görüşmelerle belirlenen eğitim tarihleri uyarınca eğitimler Kızılay Çorlu Şubesi İlk Yardım Eğitimi Merkezi Salonunda verilecek. Eğitimlerin ücretleri ise İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ücret tespit komisyonu tarafından Tekirdağ il bazında belirlenen eğitim ücretleri geçerli olacak. Bu doğrultuda temel ilk yardım eğitimi için 192 TL, temel ilk yardım güncelleme eğitimi için 110 TL ücret alınacak. Türk Kızılayına verilecek olan eğitim bedelleri insani yardım hizmetlerinde insan onurunun korunması amacıyla kullanılmaktadır? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber