KPSS Puanları Ne Anlam İfade Ediyor?

Dün açıklanan 2005 Temmuz KPSS puanlarının ne anlama geldiğine ilişkin sorular almaktayız. Bu konuya ilişkin daha önce çok sayıda haber yayımladığımız için bugün yayımlayacağımız dosyada özet bilgiler vereceğiz. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz. Açıklanan puanlardan KPSSP10 öğretmen atamaları için, diğer tüm puanlar ise kamu kurumlarının müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları ile kaymakam adaylığı kadrosu için geçerlidir. Devamı için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 00:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama kısa bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Bakanlığın yapacağüı açıklama sitemizde yer alacaktır. Bu açıklamada branş bazında sıralama ve branşlara ilişkin taban puanlar yer alacaktır. Öğretmen atamalarında kullanılacak puan KPSSP10'dur

2- Diğer puanların hangi kamu kurumunu ifade ettiğini görmek için tıklayın. (Bu çalışma Forum üyemiz "oztumer" tarafından yapılmıştı)

3- Açıklanan puanlar normal memur atamalarında yani KPSS-B atamalarında kullanılmayacaktır. KPSS-B kapsamındaki memur atamaları için 2004 Temmuz KPSS sonuçları geçerlidir.

4- KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik için forumda 8 ana kategori bulunmaktadır. Lütfen bu forumda yazılan görüş ve önerileri okuyunuz.

5- KPSS sonuçlarına bakmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber