İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sayın Dinçer öğrenim özrünü takvimsiz gerçekleştirmelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenim özrünün kılavuzda yer almaması bir çok tartışmayı da beraberinde getirmiştir. Her defasında, en son da bakanlıktaki toplantıda, adında eğitim olan bir bakanlığın eğitimi teşvik etmesi gerekirken var olan hakları alması kabule dilemez dedik.

Şimdi sayın bakan çıkmış diyor ki herkes kendi ilinde yapsın yüksek lisansını. Öğretmenler de haklı olarak İbrahim Tatlıses misali ?Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık? diyorlar. Yani çalıştıkları yerlerde bu imkanı bulamamaktan şikayetçiler.

Sayın bakan öğretmenin yer değiştirmek için bu yola başvurduğunu düşündüğünden öğrenim özrünü kapattığını bilmeyen yoktur. Öğretmenleri böyle bir şeyle itham etmek bakanlığımıza yakışmamaktadır. Tabii ki arada bu tip vakaların olduğu olmuştur fakat bu tür vakaların önlemini almak devletin asli görevi olmalıdır.

Sayın bakana bir öneri getirelim ve sayın bakan öğrenim hakkından yararlanmak isteyen, yüksek lisans ve doktora yaparak kendini geliştirmek isteyen öğretmenlere olanak versin. Öğretmenin yüksek lisans yada doktora yapması sistemin yararına olan bir durumdur. Bu nedenle bunu engellememekte fayda vardır.

Sayın bakan yönetmelikte değişiklik yapsın ve sayın bakan, yüksek lisans ve doktora yapmaya hak kazananlara bu hakkı kazandığını belgelendirdiği tarihten itibaren okulun bulunduğu yere öğrenim süresince görevlendirsin. Öğrenim süresi sonunda da görevlendirmesini sonlandırsın.

Böylece bakanlığın kafasındaki ?öğretmen yer değiştirmek için yüksek lisans yapıyor? fikri de silinmiş olur. Öğretmen de yüksek öğrenimini tamamlamış olur. Kimse de mağdur olmamış olur.

Nihayetinde bakanlık da öğrenim özründeki yanlış düşüncesinden vazgeçmiş olur.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber