Askeri kurumdaki sivil memura becayiş hakkı

Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının karargâhları ile bağlı birlik, kurum ve kuruluşlarında, sivil memur istihdam edilmektedir. Sivil memurlar hakkında 657 sayılı Kanun hükümleri uygulanmaktadır. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, sivil memurlara becayiş yapma hakkı tanınmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 03:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının karargâhları ile bağlı birlik, kurum ve kuruluşlarında çalışan sivil memurların yer değiştirme işlemleri "26/2/2010 tarihli Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik" te düzenlenmiştir. Bu yönetmelikte bugüne kadar, eş, sağlık veya istek üzerine gibi atama şekillerine yer verilmişken, karşılıklı yer değiştirmeye (becayişe) yer verilmemiştir.

3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki (f) bendi eklenmiştir.

?f) Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirin uygun bulmasına bağlıdır.?

Bu yeni düzenleme gereğince, her kurum personeli kendi içinde olmak üzere, uygun becatiş adayı bulan sivil memur yer değiştirebilecektir. Ancak uygun aday bulunsa dahi son karar makamı atamaya yetkili amirdir. Atamaya yetkili amirin uygun görmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, memurlar.net üyeleri, http://becayis.memurlar.net adresinden uygun becayiş ilanı bırakabilir veya uygun becayiş adayı arayabilir. Servis ücretsiz olup, servisten yararlanabilmek için üye olmanız ve ilan bırakmanız gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber