4/B personeli naklen geçiş yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONU- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin kurumlar arası nakli.

GÖRÜŞ- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi; kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde sözleşmeli personel çalıştırılabileceğini, Teknik Hizmetler Sınıfında belirtilen görevlerde çalıştırılanlar için işin geçicilik şartının aranmayacağını hükme bağlamıştır.

Bu çerçevede, sözleşmeli personelin istihdamı ilgili kurum ve kuruluşa ait projelerin yürütülmesi amacıyla tahsis edilmekle birlikte 657 sayılı Kanunun değişik 4/B maddesine göre istihdam edilen personelin başka kurumlara nakline ilişkin her hangi bir düzenleme bulunmadığından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesine göre istihdam edilen personelin. başka kurumlara naklinin mümkün bulunmadığı mütalaa edilmektedir.

Kaynak: Devlet Personel Başkanlığının sitesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber