İşçi'ye %10, Memura %5,1 Zam Teklifi

Toplu görüşmelerin ikinci toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantının ilk bölümünde, geçen yıl imzalanan mutabakat metni değerlendirildi. Toplantının ikinci bölümünde ise 2006 yılı zam oranları konuşuldu. Ancak, Cuma günü yapılan ve Maliye Bakanlığının bürokratlarınca telafuz edilen %5,1'lik zam oranı, siyasi irade adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin tarafından sendikalara sunulmuştur. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya, memurları temsilen katılan her üç konfederasyon da, bu teklifi kabul edemeyeceğini açık olarak belirtmiştir.

Diğer taraftan, toplantıya katılan sendika temsilcileri Maliye bürokratlarınca telafuz edilen %5,1'lik zammın masaya getirilmeyeceğini umut ediyorlardı. Çünkü bu zam oranını masaya getirmek demek, ciddiyetsizlik demekti. Ancak, bu zam oranı Hükümet tarafından masaya teklif olarak getirilmiştir. Bu nedenle, bu yıl içerisinde yapılan ve 370 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde birinci yıl için %10 zam verilmesi üzerinde anlaşmaya varılmasına rağmen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından memurlar için %5,1 zam teklif etmesi herkesi şok etmiştir.

Toplantı notlarının Çarşamba günü aktarmaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber