İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Adaylarına Başarı Tüyoları ? 2

Önlisans ve Ortaöğretim mezunu KPSS adayları 22-23 Eylül'de KPSS'ye girecekler. Sınava girecek adaylara yönelik ilk rehberlik dosyamızı 29 Ağustos'ta yayımlamıştık. İkinci dosyamızı bugün yayımlıyoruz. Amacımız sizlerin sınavda başarılı olmanız, sınav sonrasında ise mağdur olmamanızdır. Bugünkü tavsiyelerimizin konusunu ?Deneme Sınavları? oluşturmaktadır. Yazımızı okumak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 01:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Adaylarına Başarı Tüyoları ? 2

Belli bir süredir KPSS'ye hazırlanmakta olan adaylar sınava az bir sürenin kalmasıyla beraber deneme sınavı çözmeye başlamaktadırlar. Ancak, hayatımızın her alanında olduğu gibi deneme sınavı konusunda da yanlış uygulamalar başarı yerine hüzün getirebilir.

Deneme sınavlarında başlıca dört amaç vardır

- Bir süredir çalışan adayın bu bilgilerini pratiğe dökmesini sağlamak

- Adayın sınav ortamına alışmasını sağlamak

- Adayın sınav stratejisini belirlemesini sağlamak (Aday sınavda hangi dersten başlayacağını belirlemesi, hangi derse ne kadar süre ayıracağını ayarlaması gibi)

- Adayın hangi konularda eksik olduğunun belirlenmesi

Günde kaç deneme çözülmelidir?

Bazı adaylar günde 2-3 deneme çözmektedirler. Bu tamamen yanlış bir çalışma yöntemidir. Çok deneme çözmenin adayı sınava alıştırdığı doğrudur. Ama bir gün içerisinde adayın kendisini zorlayarak çalışması doğru değildir. Ayrıca bir denemede eksik konuyu belirledikten sonra bu konuyu çalışmadan diğer denemeye geçerek yine aynı konuda yanlış-boş cevap vermenin manası yoktur.

Memurlar.net'in önerisi; Sabah deneme sınavını çözen aday yanlış ve boş cevaplarını kontrol ederek, zayıf olduğu konuları gün içinde incelemeli ve tekrar etmelidir.

Denemenin zor olması kaliteli olduğu anlamına mı gelir?

Hayır. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda bazı sorular seçici de olsa genel olarak soru formatı ve soruların konu ağırlıkları bellidir. Çıkmış sorularla ilgisi olmayan tarzda sorulan sorular adayların moralini bozmaktan başka bir işe yaramaz.

Yine KPSS'de ağırlık verilmeyen konularda soruların yer aldığı zorlayıcı sınavlar da adayların kendilerini bu konularda eksik hissederek gereksiz yere bu konulara çalışmalarına neden olabilir.

Memurlar.net'in önerisi; adayların geçmiş sınav sorularını mutlaka incelemeleri ve bu soruların formatının ve konularının dışında soruların yer aldığı deneme sınavlarını çözmemeleridir. Ayrıca, bu konuda tecrübeli kişilere danışılmalı ya da piyasadaki istikrar kazanmış yayınevlerinin deneme sınavları tercih edilmelidir.

Deneme, günün hangi zamanında çözülmelidir?

İnsan vücudu karmaşık bir yapıdır ve vücut nasıl alıştırılırsa beynin işleyişi de o şekilde olur. Örneğin, her sabah 07.00'de uyanan insanlar hafta sonu tatillerinde de yine bu saatte kalkmaktadırlar, çünkü vücut buna alışmıştır.

Deneme sınavları çözümünde de bu biyolojik durum geçerlidir. Adaylar her gün belli bir saatte deneme sınavı çözerlerse vücut kendini o şekilde ayarlayacaktır.

Memurlar.net önerisi; KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavları sabah 09.30'da gerçekleşecektir. Adaylar, deneme sınavlarını her gün bu saatte çözerek kendilerini alıştırmalıdırlar. Bu sayede adaylar, sınav günü biyolojik açıdan kendilerini hazır hissedeceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber