ÖSYM ile MEB Branş Sıralaması arasındaki fark meselesi

2012-2 Öğretmen Atamaları hala devam ederken üyelerimizden gelen soruları cevaplandırmaya ve sorunları çözmeye devam ediyoruz. Birçok üyemiz tarafından ÖSYM branş sıralaması ve MEB branş sıralaması arasındaki fark sorulmaktadır. Bu durum aynı zamanda adaylar arasında bazı endişelere neden olmaktadır. Memurlar.net olarak bazı noktalara temas etme gereği duyduk.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM ile MEB Branş Sıralaması arasındaki fark meselesi

2012 KPSS sonuçlarının ardından ÖSYM tarafından branş sıralamaları yayınlandı. Yine 2012-2 öğretmen atama kılavuzuyla beraber bu yerleştirmede branşlara göre tercih yapabilecek öğretmen adaylarının sıralamaları ve toplam sayıları yayınlanmıştır. Ancak iki kurumun toplam sayıları ve branş sıralamaları arasında fark vardır.

Bu farkın nedenlerini belirtelim:

1- Toplam sayı arasındaki farka bakacak olursak;

ÖSYM toplam aday sayısında sadece 2012 KPSS'ye giren adayların sayısı baz alınmaktadır. Oysa ki, MEB'in verdiği toplam sayılarda ise 2012-2 öğretmen atamalarında tercih yapabilecek tüm öğretmen adaylarının sayısı yer almaktadır. Yani, bu atamalarda 2011 KPSSP10 puanı da geçerlidir ve 2011 yılında yerleşemeyen adayların toplamı da bu sayıya dahil edilmiştir. Sonuç olarak, toplam sayıda hem 2011 hem de 2012 yılı KPSS puanına sahip adaylar hesaba katılmaktadır.

2- Branş sıralamaları arasındaki fark bakacak olursak;

ÖSYM'nin branş sıralamaları ile MEB branş sıralamaları arasında da fark vardır. Burada da yine aynı sebep geçerlidir. Ama somutlaştıracak olursak, 2011 yılı Ağustos ve 2012 yılı Şubat atamalarında puanı olduğu halde tercih yapmayan veya yerleştirilemeyen adaylar şuan yine tercih yapabilme hakkına sahiptirler. Bu adaylar puanlarının durumuna göre tekrardan sıralamaya tabi tutulmaktadır. Yani ÖSYM branş sıralamasında sadece 2012 yılı KPSS puanları hesaba katılırken, MEB branş sıralamasında ise 2011 ve 2012 yılı KPSS puanına sahip adaylar hesaba katılmaktadır.

Bu durum hukuki ve teknik açıdan aykırı bir durum teşkil etmemektedir. Adayların bu konuya takılmadan tercih yapmaları gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber