Sağlık Bakanlığından Bir İlk: Özürlü Uzman Tabip Alım İlanı

Sağlık Bakanlığı bir ilke imza atıyor. Bakanlıktan bu yapılan açıklamaya göre özürlü Uzman Tabip (T.U.T.G), Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına kura ile personel alınacaktır. Kura başvuruları; (http://personel.saglik.gov.tr/pbs) internet adresine yapılacak olup, 01/09/2005 Perşembe günü başlayıp, 20/09/2005 Salı günü saat 17:00'da sona erecektir. Tam metin için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 53.maddesinin ikinci fıkrası ile 12.05.1983 tarih ve 83/6526 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Hangi işlerde Çalıştırılacakları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri gereğince, Bakanlık Makamının 28.06.2005 tarihli ve 15469 sayılı onayına istinaden; Uzman Tabip (T.U.T.G), Tabip, Diş Tabibi ve Eczacı kadrolarına kura ile personel alınacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İLAN

07/10/2005 tarihinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53 üncü maddesi ve 12.05.1983 tarih ve 83/6526 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden Sağlık Bakanlığı kadrolarına, kura ile sınavsız özürlü Uzman (T.U.T.G.), Uzman Tabip, Tabip, Eczacı ve Diş Tabibi atamaları yapılacaktır.

Kurada aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1- Kura başvuruları; (http://personel.saglik.gov.tr/pbs) internet adresine yapılacak olup, 01/09/2005 Perşembe günü başlayıp, 20/09/2005 Salı günü saat 17:00'da sona erecektir.

2- Kuraya katılmak isteyen adayların son müracaat tarihi itibarıyla;
a-Uzman Tabip kurasına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre, ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmak,
b-Tabip, Eczacı ve Diş Tabibi kadrolarına müracaat edeceklerin meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmak,
c- 16/09/2004 tarih ve 7754 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik" gereği en az %40 oranında çalışma gücü kaybı olduğuna dair tam teşekküllü hastanelerden heyet raporlu olmak,
d- Kuraya son başvuru tarihi itibariyle hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmıyor olmak.

Kuraya başvuran adaylar noterden onaylattırdıkları başvuru formuna ek olarak;

a) Uzman Tabipler; tasdikli Uzmanlık Belgesi veya makamdan alınmış Uzman Doktor olduğuna dair belgenin onaylı bir suretini;
b) Pratisyen Tabip, Eczacı ve Diş Tabipleri; tasdikli üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı bir suretini;
c) Tam teşekkülü bir hastaneden alınmış olan en az %40 oranında çalışma gücü kaybı olduğuna dair heyet raporunun aslını;

APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine 27/09/2005 Pazartesi gününe kadar göndermeleri gerekmektedir. Belgelerini göndermeyen adayların başvuruları iptal edilecektir. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecektir.

6- Adaylar tercihlerini kesinleştirmeden önce değiştirebileceklerdir. Sağlık Bakanlığına gönderilen en son noter tasdikli belge dikkate alınacaktır. Ancak Sağlık Bakanlığına gelen en son noter tasdikli başvuru formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvurusu iptal edilecektir.

7- APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

8- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyeceklerdir.

9- Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 97 nci maddesi dikkate alınacaktır.

10- Yukarıdaki şartlara uymayan adayların başvuruları iptal edilecek olup; sehven atanmaları halinde atamaları iptal edilecektir.

11-Ataması yapılan adayların, istenilen belgeleri bir dilekçe ile 15 gün içerisinde Sağlık Bakanlığına getirmeleri gerekmektedir.

12- Kura ile ilgili diğer hususlar ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar Personel Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (http://personel.saglik.gov.tr) ilan edilecektir.

13- Kura noter tarafından 07/10/2005 tarihinde http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacaktır.

Münhal Yerler :

Uzman Tabip
Pratisyen Tabip
Diş Tabibi
Eczacı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber