Öğretmen Adaylarının Hazırlayacakları Belgeler

Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin 509 kadroya 10 bin 338 öğretmen atadı. Atama kararnameleri .pdf formatında internet üzerinden 1 Eylül tarihine kadar il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir. İl Milli eğitim müdürlükleri ilgililere tebligat yapacak olup, bu tebligat üzerine 15 gün içerisinde göreve başlamak gerekmektedir. Atandığı tarihte askerde olanlardan 31/12/2005 tarihine kadar terhis olacakların hakları saklı kalacaktır. Adayların hazırlamaları gereken belgeleri görmek için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6. ATAMALARIN DUYURULMASI TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA
Bilgisayar ortamında ataması yapılan öğretmenler atama sonuçlarını http://personel.meb.gov.tr internet adresinden ve avea gsm hattından öğrenebileceklerdir.

Atama kararnameleri PDF formatında atanmış oldukları il millî eğitim müdürlüklerine internet aracılığıyla gönderilecektir. Kararnameleri gönderilen öğretmenlerin adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre işlem yapılarak tebliğ tarihinden itibaren yasal 15 günlük süre içerisinde göreve başlamaları gerektiği bildirilecektir.

Tebligat yapıldığı hâlde göreve başlamama durumu belgeye dayalı dahi olsa 2 ayı aştığı takdirde 657 sayılı Kanun'un 62 ve 63'üncü maddeleri gereğince atama işlemi iptal edilecektir.

Atandığı tarihte askerde olanlardan 31/12/2005 tarihine kadar terhis olacakların hakları saklı kalacaktır. Ancak tebligatın yapıldığı tarihten itibaren 15 günlük süre içerisinde atandığı İl millî eğitim müdürlüğüne muhtemel terhis tarihini gösterir askerlik belgesi ile birlikte terhis tarihini müteakip yasal süre içerisinde görevine başlayacağını taahhüt eden dilekçe ile şahsen veya vekâlet vereceği kişi vasıtasıyla başvuruda bulunulması gerekmektedir. Göreve başlamak isteyen adaylar, Bu Kılavuz'un ?Adaylardan İstenecek Belgeler? başlıklı 7 nci maddesinde belirtilen belgelerle birlikte tebligatı beklemeden de atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurabileceklerdir. Adaylara ait belgeler üzerinde yapılacak inceleme sonucunda, sabıka sorgulama belgesinde ?Adli sicil kaydı vardır? ibaresi bulunanlar ile sağlık raporunda ?Bedensel engeli olduğu? belirtilenler göreve başlatılmayacak, bunlara ait belgeler Bakanlığın ilgili atama dairesine gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlıkta oluşturulacak değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda işlem yapılacaktır.

7. ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
a) T.C. Nüfus Cüzdanı,
b) Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf,
c) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi,
d) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon Belgesi (Bu belge, özel öğretim okullarında adaylığı kaldırılmış olanlarda, eğitim fakültesi mezunlarında ve yeniden (açıktan) öğretmenliğe atanacaklarda istenmeyecektir),
e) Diploma Denklik Belgesi (Yurtdışı üniversite mezunlardan istenecektir. Bu belge, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarından istenmeyecektir),
f) Felsefe bölümü mezunlarından, 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığına, Sosyoloji bölümü mezunlarından ise 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge,
g) Son 6 ay içinde alınmış Sabıka Sorgulama Belgesi,
h) 2004 veya 2005 Öğretmenlik-KPSS Sınav Sonuç Belgesi (İlk atama biçimiyle atananlardan istenecektir).
i) Askerlik durumunu gösterir belge,
j) Atananlardan sağlık kurulu raporu,
k) Mal bildirimi,
l) En son ayrıldığı kurumdan alacağı hizmet belgesi (görevden ayrılma nedeni açıkça belirtilecektir) (Yeniden (açıktan) ve yeniden (açıktan) ilk atama biçimleriyle başvuranlardan istenecektir),
m) Bakanlıkça düzenlenmiş en son atama kararname örneği (Yeniden (açıktan) atama biçimiyle başvuranlardan istenecektir).

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

1 Başvuruların kabulü: 10-24 Ağustos 2005
2 Sonuçların açıklanması: 29 Ağustos 2005
3 Atama kararnamelerinin illere gönderilmesi 01 Eylül 2005
4 Öğretmenlerin göreve başlaması: 05 Eylül 2005 Tarihinden İtibaren
5 Göreve başlamayanların yerine ek atama yapılması: 30 Aralık 2005

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber