KPSS Puan Hatası, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden kaynaklanıyor

Kamu kurumları ilana çıkarken geçerli KPSS puanı konusunda hata yapmaktadır. Dün Van SYV ilanının hatalı olduğunu belirtmiştik. Ancak hata SYDV'lerden ziyade Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden kaynaklanmaktadır.Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLGİLİ MEVZUAT HÜKMÜ

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliiğin 28. maddesi şu şekildedir:

"Diğer kurum ve kuruluşlar
Madde 28- (Değişik birinci fıkra: 8/7/2009-2009/15245 K.) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.
Bu Yönetmelik kapsamına girmeyen kurum ve kuruluşlar, ilgili kadro ve görevleri için yapacakları sınavlara bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak KPSS sonuçlarına göre aday çağırabilirler.
"

SOSYAL YARDIM İNCELEME GÖREVLİSİ VE BÜRO GÖREVLİSİ B GRUBUDUR

Yukarıdaki yönetmelik maddesi şunu ifade etmektedir:

1- Kamu kurumları ilana çıktıkları kadrolarda, A Grubu kadro niteliği taşıyanlar için KPSS A Grubu puanlarını, B grubu kadro niteliğini taşıyanlar için ise KPSS B Grubu puanlarını kullanmalıdır.

2- 2011 sınavı B Grubu bir sınav değildir. 2011 sınavı A Grubu ve MEB'in öğretmenlik kadroları için yapılan bir sınavdır. Şuan için lisans mezunları için geçerli tek B Grubu sınavı 2012 KPSS sınavıdır.

3- Sosyal Yardım İnceleme Görevlisi ve Büro Görevlisi nitelik itibariyle B grubu kadro türüdür. SYDV personel alımlarında, şuan için lisans mezununa başvuru şartı tanıyan kadrolarda sadece 2012 KPSS puanları kullanılmalıdır.

5- Yapılacak alımlar sonrasında, sıralamaya giremeyen veya elenen bir adayın dava açması halinde, mahkeme alımı iptal edecektir.

6- Bu konuda yetkili kurum, Devlet Personel Başkanlığıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı istiyorsa bu kurumdan görüş alabilir. Ancak bir an önce bu hukuki hatayı düzeltmeli ve 2011 KPSS puanlarını esas alan ilanları değiştirmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber