MEB Başvuru Onay Büroları Haftasonu Açık Olacak mı?

Öğretmen atamaları devam ediyor. Atama kılavuzu zor anlaşılıyor. Zorunlu hizmet bölgeleri daha dün yayınlandı. Adaylar acaba bir aksaklık daha olacak mı ya da bir şeyler daha da netleşecek mi endişesiyle tercih için son güne kadar bekliyor. Öte yandan tercihlerin ertesi gün MEB başvuru bürolarına onaylatılması gerekiyor. Son tercih günü Pazar ama son mesai günü ise Cuma günü...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Başvuru Onay Büroları Haftasonu Açık Olacak mı?

Öğretmen atamaları devam ederken bazı belirsizlikler ve çelişkili açıklamalar adayların kafasını karıştırıyor. P10 puanının zaten bir kez kullanılacak olması adayları hata yapmak konusunda daha da ürkütüyor.

Son olarak genç öğretmen adaylarını, MEB başvuru onay bürolarının haftasonu açık olup olmayacağı telaşı sardı. Adaylar tercihlerini daha iyi değerlendirmek amacıyla son günü beklemek istiyor. Ancak tercihlerin son günü Pazar gününe denk geliyor. İşi riske atmayarak bürolara giden veya telefonla ulaşan adaylara ise farklı farklı cevaplar verildi.

Bir büroda ?haftasonu çalışacağız? bilgisi verilirken, başka bir büroda ?bize öyle bir talimat gelmedi? bilgisi verildi. Yine bir büroda ise ilginç bir şekilde ?cumartesi geliriz sistem varsa öğlene kadar çalışırız yoksa kapatırız? cevabı verildi.

Peki kılavuzda başvuru büroları ile ilgili ne yazıyor?

Öğretmen atama kılavuzunda başvuru büroları ile ilgili olarak aşağıdaki ifade yer alıyor:

?Başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da en geç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru onay bürolarına onaylatılması zorunludur.?

Bu hükümden çıkan anlam şudur: Adayların tercihlerini onaylatacağı başvuru büroları haftasonu kapalı olacaktır. Ancak, Cuma ? Cumartesi ? Pazar günleri tercihlerini yapan adaylar, hükümde de yazdığı üzere ?bir sonraki mesai günü? yani ?Pazartesi? günü tercihlerini onaylattıracaklardır.

Memurlar.net olarak üyelerimiz adına soruyoruz

1- Neden bürolardan farklı ve çelişkili açıklamalar gelmektedir?

Büroların haftasonu kapalı olacağını varsayarsak;

2- Cuma- Cumartesi- Pazar tercih yapan adaylar bir yığılma oluşturacaktır. Üç gün boyunca yapılan tercihlerin bir mesai günü (Pazartesi) bitimine kadar onaylanması mümkün müdür?

3- Haftasonu da büroların açık olması daha uygun değil midir?

Büroların haftasonu açık olacağını varsayarsak;

4- Bu konuda en azından Cuma günü resmi bir açıklama yapılabilir mi?

Amacımız bu konuda kesin ve resmi bir açıklama yapılması ve adayların mağdur edilmemesidir. Yapılacak küçük bir açıklama binlerce adayın mağduriyetini engellemeye yetecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber