Öğretim üyelerinin eş durumu atamaları bekletiliyor!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşleri SSK ve Bağkur'lu olan Sağlık Bakanlığı çalışanının eş durumu atamalarının mevcut yönetmelik dahilinde yapılmadığını zaman zaman gündeme yansyyan bilgiler dahilinde biliyoruz. Aslında bu durum bakanlığın Doğu ve Güney Doğu bölgelerimizde çalışan personeli halihazırda bulundukları yerden oynatmama ve hizmetlerinden mümkün olduğunca yararlanma politikasının bir sonucudur. Çünkü bakanlık, bahsi geçen bölgelere atanma talebinin azlığı nedeniyle personel istihdamında ciddi anlamda sorun yaşamaktadır. Bu bağlamda uygulanan politika ilgili bakanlık üst düzet çalışanları tarafından uygun görülmekte ve atama nakil yönetmeliğinde değişiklik düşünülmesine rağmen belki de yeterli kamuoyu baskısının oluşturulamamış olması nedeniyle öncelikler arasına alınmamakta veya geciktirilmektetir.

Buraya kadar herşey açık ve net!

Olayın aslında pek bilinmeyen bir diğer boyutu ise; SSK ve Bağkur çalışanları gibi üniversite öğretim üyelerinin de eş durumu atamaları yönünden mağdur durumda olduklarıdır! Profesör, Doçent ve Yardımcı doçent eşlerinin atamaları da mevcut yönetmelik kapsamında yapılamamaktadır. Olayın ilginç olan yönü, Araştırma görevlilerinin (Asistanlar) eşlerinin atamaları ilgili yönetmelikle düzenlenmiş ve önü açık olmasına rağmen hocaların mağdur durumda olmasıdır!

Bu noktada, kendileri de AKADEMYSYEN olan sayın BAKANIMIZ ve MÜSTEŞARIMIZ acaba bu durumun farkında değiller mi sorusu akla gelmektedir. Atama talebi yönünden yoğun grubu oluşturmayan öğretim üyelerinin eşlerinin atama ile ilgili sorunlarının giderilmesi, öğretim üyeliğinin ilk adımı olan asistanlıkta olduğu gibi, ek bir madde ile atamaların önünün açılması en büyük talebimizdir!

Bu bağlamda Sayın PROF.DR. RECEP AKDAĞ hocamızın bizleri anlayacağı ve ilgili düzenlemeyi en kısa sürede yapılarak biz öğretim üyelerinin mağduriyetinin giderileceği kanaatindeyiz. Aile birlikteliğinin kutsallığına inanan ve durduğu noktada makam koltuklarında hizmet amacıyla bulunan sizlerden farklı düşünmeyen bizler konunun hızla çözüme kavuşturulacağı inancındayız! Saygılarımızla?

Haber Gönder yoluyla yazan: mks

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber