İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenliğe başvuru hakkı kısıtlananlar ne yapmalı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar. Net gelen bir çok şikayet mailinden anlaşıldığı üzere ;

12.7.2004 tarihli ve 119 sayılı Kurul kararına göre İş Eğitimi Öğretmenliğine
- Seramik Öğretmenliği,
- Nakış Öğretmenliği,
- Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği,
- Çiçek Örgü Dokuma Öğretmenliği,
- Dekoratif Ürünler Öğretmenliği bölüm mezunları müracaat hakkı olduğu halde 12.7.2004 tarihli ve 119 sayılı Kurul kararı ve Başvuru kılavuzuna göre İş Eğitimi Öğretmenliği bölümüne müracat etmek hakkına sahip olduğu halde başvuru sisteminin teknik alt yapısı gereği mezun oldukları bölümlere yer verilmeyen adaylar yönünden BAŞVURU YAPILAMADIĞI VE BÜYÜK BİR MAĞDURİYET OLUŞTUĞU GÖRÜLMEKTEDİR. Bakanlığa yapılan başvurulardan sonuç alınamadığı anlaşılmaktadır.

Buna göre; başvuru yapma hakkı olduğu halde, elektronik sistemde başvuruya izin verilmeyen adaylar için yargıya mürcaat edebilmek için aşağıdaki yolun izlenmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

Hak aramanız için öncelikle başvuru yapmış olmanız ve bunu ispat etmeniz gereklidir. Bu amaçla;

1- Mutlak surette başvuru yaparak, başvuruya izin vermeyen sonuç çıktısını yazılı olarak almanız gereklidir.

2- Sürecin kısalığı nedeniyle bu aşamada yargı kararıyla hızlı sonuç alamazsınız. Ancak yerleştirme sonuçları açıklandığında yerleşen adaylar ile puanlarınızı karşılatırarak size en yakın adayın yerleştiği birimi yerleşebileceğiniz halde sistem izin vermediği için başvuramadığınızı ispat ederek, dava yoluyla yerleşmenizi sağlayabilirsiniz.

3- Sistem izin vermediği için yeterli, başvuru olmadığından açık kadro kalma ihtimali mevcut olup, bu halde aynı gerekçeyle yerleşmeniz daha kolay olacaktır.

Bu amaçla; 12.7.2004 tarihli ve 119 sayılı Kurul kararı ve Başvuru kılavuzuna göre İş Eğitimi Öğretmenliği bölümüne başvuru yapma hakkın olan ancak, başvuru siteminin izin vermediği kişiler yönünden dava açarak haklarını aramak isteyenlerin öncelikle ve MUTLAKA BAŞVURU YAPMAYA ÇALIŞMALARI, BAŞVURULARININ SİSTEM TARAFINDAN KABUL EDİLMEDİĞİNİ İSPAT AÇISINDAN BAŞVURU SONUÇ ÇIKTILARINI ALMALARI, DAVA AÇMA AŞAMASINDA DA BU ÇIKTILARI KULLANMALARI GEREKMEKETDİR.

Av. Ebubekir DERE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber