Başkan Özdemir: Amasya çevre yolu ve kapalı spor salonu 2013'te bitecek

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, devam eden çevre yolu ve kapalı spor salonu çalışmalarını inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özdemir, Amasya çevre yolu ve kapalı spor salonunun 2013'te biteceğini söyledi.

Başkan Özdemir, Amasya'nın trafik yükünü önemli oranda azaltacak olan ve 7 Ağustos 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan çevre yolu inşaatı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından 22 Haziran'da temeli atılan 2 bin 500 kişilik seyirci kapasiteli kapalı spor salonu çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Amasya çevre yolu çalışmasında üç inşaat şirketinin çalışma yürüttüğünü kaydeden Başkan Özdemir, şu an için çalışmalarda öngermeli köprü ve yolun en önemli bölümü olan yaklaşık 10 kilometrelik kısmında herhangi bir problem olmadan çalışmaların devam ettiğini, ancak viyadük çalışmalarında küçük bir kamulaştırma problemi olduğunu, bunun da yargı ile çözüleceğini kaydetti.

Başkan Özdemir, ?Çevre yolunu Haziran 2013 tarihi itibari ile hizmete açmayı planlıyorduk, ancak yol çalışmaları bitiş tarihinde bazı hukuki nedenlerden dolayı uzama olabilir. Son tarih olarak 2013 yıl sonuna kadar yol inşaatımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Her geçen gün ilimizde motorlu taşıt sayısı artıyor, bizler de sadece çevre yolunu beklemiyor şehir içerisindeki alternatif yollar üzerinde de çalışmalar yapıyoruz.? dedi.

Amasya Kapalı Spor Salonu inşaatını da inceleyerek yetkililerden bilgi alan Özdemir, ?İlimizin uluslararası standartta büyük bir spor tesise daha kavuşacak olması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Burada basketbol, hentbol, voleybol ve bunun yanı sıra kapalı alanda yapılması gereken her türlü sporu burada yapmak mümkün olacak. Yetkilerden de aldığımız bilgiye göre kapalı spor salonu inşaatımız Allah nasip ederse 2013'ün Temmuz ayı gibi bitecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber