Sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin olarak Sağlık Bakanlığının yaptığı belirlemeler ve tüm ayrıntılar

Haber Giriş : 17 Ekim 2003 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin olarak Sağlık Bakanlığının yaptığı belirlemeler ve tüm ayrıntılar

* Saglik Bakanligi Sözlesmeli Saglik Personeli Seçme ve Yerlestirme Sinavi; 24/07/2003 tarihli ve 25178 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan 4924 sayili ?Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözlesmeli Saglik Personeli Çalistirilmasi ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun? ile bu Kanunun 4 üncü maddesine göre 02/09/2003 tarihli ve 25217 sayili Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge giren ?Sözlesmeli Saglik Personeli Atama ve Nakil Yönetmeligi? hükümlerine dayanilarak gerçeklestirilecektir.

* Bilindigi üzere 4924 sayili Kanun geregince, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalistirilmak üzere 15 bin sözlesmeli saglik personeli pozisyonu alinmistir.

Bu pozisyonlardan 940 uzman hekim, 2545 pratisyen hekim, 160 dis hekimi ve 100 eczaci olmak üzere toplam 3745'i anilan Kanun geregince sinavsiz ve kura yoluyla atanacaktir.

Bununla ilgili düzenlemeler son asamaya getirilmis olup kura islemleri en kisa sürede ilan edilecektir.

* Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalistirmak amaciyla,

100 Diyetisyen

100 Psikolog

100 Fizyoterapist

30 Saglik Teknikeri (odyometri)

500 Saglik Teknikeri (Acil Tip)

2184 Hemsire

3601 Ebe

1010 Saglik Memuru (Toplum Sagligi)

750 Saglik Memuru (Laboratuvar)

750 Saglik Memuru (Röntgen)

750 Saglik Memuru (Anestezi)

1040 Saglik Memuru (Acil Tip)

340 Saglik Memuru (Tibbi Sekreter)

olmak üzere sinavla toplam 11255 sözlesmeli saglik personeli alinacaktir.

 

* Sinav 13 Aralik 2003 Cumartesi günü saat 10.00'da Adana, Ankara, Antalya, Balikesir, Bartin, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakir, Edirne, Elazig, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van Il merkezlerinde yapilacaktir.

* 4924 sayili Kanunun Geçici 1 inci maddesinde; ?657 sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi olarak Saglik ve Yardimci Saglik Hizmetleri Sinifi kadrolarinda halen çalismakta olan personelden 1.1.2004-31.12.2004 tarihleri arasinda Bakanliga müracaatta bulunanlar sinavsiz ve kura ile sözlesmeli personel pozisyonlarinda istihdam edilebilirler.? hükmü, bulunmakla birlikte, halen Devlet memuru olarak çalisanlarin bu hükümden kaynaklanan haklari sakli kalacak, ancak sinav puani ve tercihlerine göre yerlestirilenlerin baslamamalari halinde ilgili mevzuat geregi bir yil boyunca sözlesmeli personel olarak atanamayacaktir.

* Ilan edilen unvanlara atanmak için gerekli ögrenimi bitirenler, hangi bransta olursa olsun baska bir yüksek ögrenimi bitirmis olsalar bile bu ilanda belirtilen daha önce ögrenim gördükleri bölümleri ile ilgili alana (sadece bir pozisyon unvani için müracaat etmek kaydiyla) müracaat edebileceklerdir.

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaslilik ayligi alanlar, 4924 sayili Kanunun 4 üncü maddesi geregince sözlesmeli personel olarak istihdam edilemeyeceginden, bu sinava giremeyeceklerdir.

BAŞVURULAR

* Bu sinava; 1. Diyetisyen, 2. Psikolog, 3. Fizyoterapist, 4. Saglik Teknikeri (Acil Tip), 5. Saglik Teknikeri (Odyometri) 6. Hemsire, 7. Ebe, 8. Saglik Memuru (Toplum Sagligi) 9. Saglik Memuru (Laboratuvar) 10. Saglik Memuru (Röntgen) 11. Saglik Memuru (Anestezi), 12. Saglik Memuru (Acil Tip) 13. Saglik Memuru (Tibbi Sekreter) unvanli sözlesmeli personel pozisyonlarina atanmak üzere kamu hizmetlerine ilk defa atanacaklar ile halen ve daha önce Devlet memuru olarak ve diger personel kanunlarina tabi olarak çalisanlardan, asagida belirtilen genel ve özel sartlar ile niteliklere sahip olanlar basvurabileceklerdir.

* Bu pozisyonlara sadece bu sinava katilanlardan atama yapilacaktir. Daha önce yapilmis olan sinavlara katilmis olanlarin bu pozisyonlara atanabilmeleri için mutlaka bu sinava girmeleri gereklidir.

BASVURU SARTLARI

* Adaylarin, sinav sonucunda atanmak için son basvuru tarihi olan 09.01.2004 tarihi itibariyle asagidaki sartlara sahip olmalari gerekmektedir.

Genel Sartlar:

1. T.C. vatandasi olmak,

2. 09.01.2004 tarihi itibariyle 18 yasini tamamlamis olmak (Saglik Meslek Lisesini bitirenler en az 15 yasini doldurmus olmak ve Türk Medeni Kanunu'nun 12 nci maddesine göre kazai rüst karari almak sartiyla atanabilirler) ve 60 yasindan gün almamis olmak.

3. Kamu haklarindan mahrum bulunmamak,

4. Taksirli suçlar ve asagida sayilan suçlar disinda tecil edilmis hükümler hariç olmak üzere, agir hapis veyahut 6 aydan fazla hapis veyahut affa ugramis olsalar bile Devletin sahsiyetine karsi islenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik, inanci kötüye kullanma, dolanli iflas gibi yüz kizartici veya seref ve haysiyeti kirici suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçiligi hariç kaçakçilik, resmi ihale ve alim satimlara fesat karistirma, Devlet sirlarini açiga vurma suçlarindan dolayi hükümlü bulunmamak,

5. Askerlik durumu bakimindan; 09.01.2004 tarihi itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,

b) Askerlik çagina gelmemis bulunmak,

c) Askerlik çagina gelmis ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmis yahut ertelenmis veya yedek sinifa geçirilmis olmak,

6. Görevini devamli yapmasina engel olabilecek vücut veya akil hastaligi veya vücut sakatligi ile özürlü bulunmamak.

  ÖZEL SARTLAR

  Bu sinava basvuracak adaylar, yukarida belirtilen genel sartlarin yaninda atanilacak pozisyon unvanlarina göre asagidaki özel sartlari da 09.01.2004 tarihi itibariyle tasimak ve belgelendirmek zorundadirlar.

a) Diyetisyen

Fakülte veya 4 yillik yüksek okullarin beslenme ve diyetetik bölümü mezunu olmak,

b) Fizyoterapist,

Fakülte veya 4 yillik yüksek okullarin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü mezunu olmak,

c) Psikolog

Fen-Edebiyat Fakültelerinin psikoloji bölümü mezunu olmak,

d) Saglik Teknikeri (Odyometri)

Iki yillik yüksek okullarin odyometri bölümü mezunu olmak,

e) Saglik Teknikeri (Acil Tip)

Iki yillik yüksek okullarin acil tip bölümü mezunu olmak, en az (B) sinifi sürücü belgesine sahip olmak,

f) Hemsire

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin hemsirelik bölümü mezunu olmak,

g) Ebe

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin ebelik bölümü mezunu olmak,

h) Saglik Memuru (Toplum Sagligi)

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin toplum sagligi veya saglik memurlugu bölümü mezunu olmak,

i) Saglik Memuru (Laboratuvar)

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin laboratuvar bölümü mezunu olmak,

i) Saglik Memuru (Röntgen)

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin radyoloji (röntgen) bölümü mezunu olmak,

k) Saglik Memuru (Anestezi)

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin anestezi bölümü mezunu olmak,

l) Saglik Memuru (Acil Tip)

Saglik meslek liselerinin acil tip bölümü mezunu olmak,

m) Saglik Memuru (Tibbi Sekreter)

Saglik meslek liseleri veya yüksekögretim kurumlarinin tibbi sekreterlik veya tibbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunu olmak,

* Bu kilavuzda geçen saglik meslek liseleri ibaresi ?Saglik Koleji? ni de kapsamakta olup, Saglik Koleji mezunlari da, mezun olduklari bölüme uygun sözlesmeli personel pozisyonlarina basvurabileceklerdir. Ayrica diplomalarinda sadece ?ebe? yazanlar ?ebe? pozisyon unvanini, ?hemsire? yazanlar sadece ?hemsire? pozisyonunu, ?Ebe-Hemsire? bölümü yazan adaylar, Ebe veya Hemsire pozisyonlarindan birini tercih edebileceklerdir.

 * Sinava basvuru tarihi itibariyle basvuru sartlarini tasimayanlardan atanmak için son basvuru tarihi olan 09.01.2004 tarihinde bu sartlari tasiyabilecek olanlar da bu sinava basvurabileceklerdir.

* Sinava basvuru tarihinde mezun olamayanlar, 09.01.2004 tarihinde mezun olabileceklerse sinava basvurabileceklerdir. Örnegin halen ön lisans ögrencisi olan bir aday 09 Ocak 2004 tarihinde mezun olabilecekse ön lisans mezunlarida sinava basvuracaklardir.

ADAY BILGI FORMU NE ZAMAN NEREYE VE NASIL TESLIM EDILECEKTIR?

  Bu sinav için basvuru süresi; 27 Ekim-07 Kasim 2003 tarihleri arasindadir. Aday Bilgi Formu; banka alindi makbuzu ile birlikte il milli egitim müdürlüklerinde olusturulan basvuru kabul bürolarina teslim edilecektir.

SINAVDA NE TÜR TESTLER UYGULANACAKTIR?

Sinavda adaylara; Genel Yetenek, Genel Kültür ve Alan Bilgisi testleri uygulanacaktir. Ancak, alan bilgisinin puan agirligi % 70, genel yetenek ve genel kültür bilgisinin puan agirligi toplam % 30 olacaktir.

SINAVLA ILGILI DIGER HUSUSLAR

* Sinav sonuçlari; ilani tarihinden itibaren sözlesmeli personel pozisyonlarina ilk defa atanacaklar için iki yil, 4924 sayili Kanuna tabi bir sözlesmeli personel pozisyonuna atandiktan sonra ayni Kanuna tabi diger bir sözlesmeli personel pozisyonuna naklen atanacaklar ile söz konusu sözlesmeli personel pozisyonlarina yeniden atanacaklar için bes yil süreyle geçerlidir.

  * Sinava giren adaylar, sinav sonunda aldiklari puanlara göre belirlenen basari siralamasi ve tercihleri göz önünde bulundurulmak suretiyle yerlestirilirler.

SINAV SONUCU YERLESTIRME

* Adaylar, yerlestirilmek üzere en fazla bes tercihte bulunabileceklerdir. Adaylar sinav sonucunda aldiklari puanlar ve yaptiklari bu tercihler dogrultusunda yerlestirmeye tabi tutulurlar. Yerlestirme islemleri, MEB Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Ölçme ve Degerlendirme Daire Baskanligi tarafindan yapilacaktir.

* Yerlestirme isleminde adaylar önce puanina sonra tercih sirasina bakilmak suretiyle yerlestirileceklerdir. Tercihlerinden birine yerlesemeyen adaylardan ?tercihlerimin disinda herhangi bir yere atanmak istiyorum? bölümünde ?istiyorum?u kodlayanlar açik kalan kontenjanlara puan sirasinda yerlestirilirler. Ayni pozisyon unvanindan birden çok hizmet biriminde açik kontenjan kalmasi durumunda, o unvana sahip adaylar hizmet birimlerine bilgisayar ortaminda kura ile yerlestiriler. 

SINAV VE YERLESTIRME SONUÇLARININ BILDIRILMESI ILE ILGILI ESASLAR

  * Sinav ve yerlestirme sonuçlarina iliskin listeler; pozisyon unvanlari itibariyle adaylarin adi, soyadi, T.C.kimlik no, baba adi, ögrenim düzeyi, yerlestirildigi il, ilçe ve hizmet birimi, aldigi puan ile o hizmet birimine yerlestirmeye esas taban ve tavan puanlarini gösterecek ve;

a) Sinava girenlerin ikamet ettigi il bazinda soyadi sirasinda, yerlesen ve yerlesmeyenleri,

b) Sinava girenlerin ikamet ettigi il bazinda soyadi sirasinda sadece yerlesenleri,

içerecek sekilde iki ayri liste seklinde hazirlanarak, 29.12.2003 tarihinde il milli egitim müdürlüklerinde asilmak ve atanmak için son basvuru günü olan 09.01.2004 tarihine kadar askida kalmak suretiyle ilanen duyurulacak ve bu duyuru tebligat yerine geçecektir.

Dolayisiyla yerlestirilen adaylar, sinavda göstermis olduklari ikâmet adresinin bulundugu ilde asilan liste yoluyla sinav sonucunu ögrenmis olacagindan, sinav sonuç belgesine ve yeni bir tebligata gerek kalmaksizin 29 Aralik 2003 tarihinde yapilan ilan üzerine 29.12.2003-09.01.2004 tarihleri arasinda yerlestirildikleri hizmet biriminin bulundugu Il Saglik Müdürlügü bünyesindeki Il Sinav ve Kura Komisyonuna atanmak için istenilen belgelerle müracaat edeceklerdir. Sinav sonuç belgeleri adaylarin adreslerine de gönderilecektir.

Ayrica, sinav ve yerlestirme sonuçlari 29.12.2003 tarihinden itibaren Milli Egitim Bakanliginin www.meb.gov.tr internet sayfasinda, bütün adaylari, adaylarin basari sirasini, aldiklari puanlari ve yerlestirildikleri hizmet birimini içerecek sekilde, ilan edilecektir. Ayrica hizmet birimi ve pozisyon unvani itibariyle yerlestirilenlerin tavan ve taban yerlestirme puanini gösterecek sekilde liste ilan edilecektir.

SÖZLESMELI PERSONEL STATÜSÜYLE ILGILI BILGILER

* Sözlesmeli personel, hizmet akdi ile sözlesmeli olarak istihdam edilecek ve isçi sayilmayan saglik personelidir.

* Hizmet sözlesmelerinin uygulanma süresi, mali yil ile sinirlidir. Taraflardan birinin, sözlesmenin bitiminden en geç bir ay önce karsi tarafa yazili fesih bildiriminde bulunmamasi durumunda hizmet sözlesmesinin uygulanma süresi, izleyen yilin sonuna kadar uzatilmis sayilacaktir.

* Sözlesmeli personel; kazanç getirici baska bir is yapamayacak, resmi veya özel herhangi bir müessesede maasli, ücretli veya sözlesmeli olarak görev alamayacak, serbest olarak sanat ve mesleklerini icra edemeyecek, 657 sayili Kanunda Devlet memurlari için yasaklanmis bulunan fiil ve eylemlerde bulunamayacak ve siyasi partilere üye olamayacaktir.

* Sözlesmeli personel, iki ay önceden yazili ihbarda bulunmak sartiyla sözlesmeyi tek tarafli olarak her zaman feshedebilecektir.

* Bakanlik, hizmet sözlesmesinde belirtilen kosullara uymamasi nedeniyle sicil veya disiplin amirleri tarafindan yazili olarak ikaz edilenlerden söz konusu kosullara uymama halinin tekerrürü durumu ile norm pozisyon sayisinda degisiklik olmasi, sözlesmeli personel pozisyonlarinin vizelendigi birimlerin kapatilmasi veya bu birimlerde sözlesmeli personel istihdam edilmesinden vazgeçilmesi hallerinde, sözlesmeli personelin sözlesmesini bir ay önceden yazili ihbarda bulunmak sartiyla feshedebilecektir.Bakanlik sözlesmeyi sona erdirmek istedigi taktirde gerekçesini karsi tarafa bildirmek zorunda olacaktir.

* Hizmet sözlesmesi; sözlesmeli personelin istek, yas haddi, malullük gibi nedenlerle emekliye ayrilmasi, 657 sayili Kanuna göre Devlet memurlugundan çikarma cezasi verilmesini gerektirecek bir fiil islenmesi veya ölümü, sözlesmeli personelin ilgili mevzuatina göre aranan niteliklerden birini tasimadiginin sonradan anlasilmasi veya bu niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi hallerinde kendiliginden sona erecektir. Sözlesmesi anilan fillerden birini islemesi nedeniyle sona eren personel, hiçbir sekilde bir daha sözlesmeli personel olarak istihdam edilemeyecektir.

* Sözlesmeli personel, istekleri üzerine Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandigi ile iliskilendirilir. Diger sosyal güvenlik kurumlariyla iliskilendirilen sözlesmeli personel hakkinda 5434 sayili Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandigi Kanununun 40 inci maddesi hükmü uygulanir.

* Kesintisiz on yil süreyle sözlesmeli personel olarak hizmet etmis ve bu süre içerisinde ayliktan kesme ve üstü disiplin cezasi almamis olanlar, sicilleri olumlu olmak kaydiyla, sürekli sözlesmeli personel olma hakkini elde etmis sayilacaktir. Bu hakki elde etmis personelin sözlesmesi, 657 sayili Kanuna göre Devlet memurlugundan çikarma cezasi verilmesini gerektirecek bir suç islemedikçe emeklilik hakkini elde edene kadar Bakanlik tarafindan tek tarafli olarak feshedilemeyecektir.

* Devlet memuru olarak çalismaktayken bu Kanun çerçevesinde sözlesmeli personel statüsüne geçenler sözlesmelerinin bitiminde istekleri halinde 657 sayili Kanunun ilgili hükümlerine göre Devlet memurlugu kadrolarina naklen atanabilirler.

* Sözlesmeli olarak çalistirilacak personele, 657 sayili Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre çalisanlar için uygulanmakta olan tavan ücretin 2,5 katini asmamak üzere, pozisyon unvanlari itibariyla belirlenmis bulunan taban ve tavan ücret oranlari arasindaki oranlar üzerinden hesaplanan miktarlarda aylik ücret ödenecektir. Taban ve tavan oranlar arasindaki aylik ücretin belirlenmesinde; sözlesmeli olarak çalistirilacak personelin pozisyon unvani, hizmet süresi, görev yerinin özelligi ve sartlari ile egitim seviyesi esas alinacaktir.

* Sözlesmeli personelin ücretleri Devlet Planlama Teskilati Müstesarligi tarafindan hazirlanan ?Ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelismislik Siralamasi? nda yer alan ilçe gruplari dikkate alinarak tespit edilmistir. Buna göre sosyo-ekonomik gelismislik düzeyi daha az olan yerde çalisan daha fazla ücret alacaktir.

* Çalistirildiklari il merkezinde olusturulacak komisyon ile sicil ve disiplin amirleri tarafindan yapilacak basari degerlendirmesi sonucunda emsallerine göre basarili görev yaptiklari tespit edilen sözlesmeli personele, unvanlar itibariyla belirlenen bir aylik ücret tutarinda ve bir mali yilda iki defayi geçmemek üzere ödül verilmesi mümkündür. Sözlesmeli personelin basari degerlendirmesi; objektif kriterler çerçevesinde belirlenmek kaydiyla; görevin verimli ve etkin yürütülmesi, yaraticilik, girisimcilik, çalisma disiplini, görevin yürütülmesinde gösterilen gayret ve basari ile saglik hizmetlerinde yararlananlarin memnuniyeti dikkate alinarak tespit edilecektir.

* Sözlesmeli personele, aylik sözlesme ücreti disinda görev yaptiklari birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuati dahilinde ödeme yapilabilecektir.

* Sözlesmeli personele, yapilacak ödemeler çalismayi takip eden ay sonunda yapilir.

* Sözlesmeli personele, Devlet memurlarina ödenen aile, dogum, ölüm yardimlari ödenegi verilecegi gibi, bu personel 657 sayili Kanunun 209, 210, 211 ve 212 nci maddelerindeki yardim ve haklardan da yararlandirilacaktir.

* Sözlesmeli personelin, istihdam edildikleri hizmet birimlerinin bulunduklari yerlesme merkezlerinde (mücavir alanlari dahil belediye ve köy hudutlari içerisinde) sözlesme süresince ikâmet etmeleri esastir.

* Sözlesmeli personel; pozisyonunun tahsis edildigi yer disindaki birimlerde sürekli olarak görevlendirilemeyecektir.

* Bir sözlesmeli personel pozisyon unvanindan sinavla atanmasi öngörülen diger bir pozisyon unvanina nakiller ile, sözlesmeli personelin ayni pozisyon unvaniyla sinavla atanmasi öngörülen diger bos pozisyonlara nakillerinde sinav puanina göre yapilacak siralama esas alinacaktir.

* Sözlesmeli personel pozisyonlari arasinda sinavla yapilacak nakillerde, nakledilecek sözlesmeli personelin istihdam edildigi hizmet biriminde en az 1 yil çalismis olmasi sarttir.

* Sözlesmeli personel atamalarinda es, ögrenim, saglik durumu ve diger hususlar göz önüne alinmaz.

* Sözlesmeli personelin, ayni unvanda istihdam edilmek kaydiyla, üstleri vasitasiyla sözlesmenin bitimine bir ay kala ilgili Il Sinav ve Kura Komisyonlarina karsilikli yer degistirme talebinde bulunmasi halinde görev yerleri, talepleri dogrultusunda degistirilir. Bu sekilde yapilacak bir yer degistirmede, sözlesmeli personelin, istihdam edildigi hizmet biriminde en az 1 yil çalismis olmasi sarti aranmaz. Ancak, sözlesme yapildiktan sonraki karsilikli yer degistirmeler yeni sözlesme döneminin baslangicinda uygulanir.

* Sözlesmeli personelin haftalik çalisma süresi kirk saattir. Ancak ilgili valilik, çalisma birimlerinin ve hizmetin özellikleri ile emsali Devlet memurlarinin çalisma saatlerini dikkate alarak farkli çalisma süreleri ve günlük çalisma saatlerini belirlemeye yetkilidir. Belirli sürede bitirilmesi gereken isler söz konusu oldugunda, sözlesmeli personel normal çalisma saatleri disinda veya hafta tatili ve resmi tatillerde de çalismak zorundadir. Bu çalismalari karsiliginda sözlesmeli personele herhangi bir ek ücret ödenmez. Ancak, zorunlu çalisilan hafta tatili ve diger dinlenme süreleri baska günlerde kullandirilir.

* Sözlesmeli personelin izinleri hususunda 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu uygulanir. Ancak, otuz günü asan hastalik izinlerinde sözlesmeli personele yarim sözlesme ücreti ödenir. Ayrica, sözlesmeli personelin yillik izinleri birlestirilemez ve bu personele yillik izinden düsülmek üzere mazeret izni verilemez.

* Sözlesmeli personelin ücreti, hizmet sözlesmesi, görev tanimlari, performansa dayali ücretine iliskin bilgiler ile haklarinda uygulanacak sicil ve disiplin hususundaki düzenlemeler Saglik Bakanliginin (www.saglik.gov.tr .) internet sitesinde yayinlanacaktir.

* Bu kisimda sözlesmeli personel statüsü hakkinda genel bilgiler verilmis olup, adaylar detayli bilgileri ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerini inceleyerek ulasabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber