'Yeni sistemde öğrenciler daha demokratik ortamda ders görecek'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, yeni eğitim sisteminde öğrencilerin daha demokratik ortamda ve istedikleri alanda daha fazla ders seçerek eğitim alabileceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yeni eğitimn yılı törenlerle başladı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın Heykel'de Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenler Şehit Jandarma Çavuş Erman Aydın İlkokulu ve Ortaokulu'nda devam etti. Törenin açılış konuşmasında okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Sebil Polat, eğitime yapılan yatırımın gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yeni eğitim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise ?İlkokula ve ortaokula giden öğrencilerimizin yetiştirilmesinde hedeflerimizden bir tanesi, çocuklarımızı kendi ilgi, istidat ve kabiliyetlerine göre yetiştirmek ve onlara bu yönde bilgi ve beceri kazandırmaktır. Diğer hedefimiz ise onları bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır. Yeni sistemde çocuklarımız hangi alanı istiyorlarsa kendilerini o alanda en iyi şekilde yetiştirebilecek. Yeni sistemin uygulanmasında herkese görevler düşüyor. Burada öğretmen, öğrenci ve veli iletişim içinde olmalı? diye konuştu.

Ülkelerin gelişebilmesinde eğitimin önemine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan da yeni sistemin daha demokratik olduğunu söyledi. Tufan şunları kaydetti: "Gelişmiş ülkelerin eğitim alanında önemli yatırımlar yaptığını ve bu alanda hep arayış içinde olduğunu görüyoruz. Ülkemizde de son yıllarda eğitim alanında önemli yenilikler yapılıyor. 8 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 olarak düzenlendi. Yeni sistemde öğrencilerimiz daha demokratik ortamda ve istedikleri alanda daha fazla ders seçerek eğitim alabilecekler. Her yeni uygulamada olduğu gibi yeni eğitim sisteminin uygulanmasında da bazı güçlükler olabilir. Eğitimin üç ana unsuru var. Bunlar veli, öğrenci ve öğretmendir. Programlarınız ne kadar iyi olursa olsun, ders kitaplarınız ne kadar donanımlı olursa olsun, bunun uygulanmasında en önemli faktör öğretmen unsurudur. Burada başta idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerimize büyük görevler düşüyor."

Yeni bir yılı yeni bir eğitim sistemiyle karşıladıklarını ifade eden Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de yeni sistemin araştırma ve projeyi ön plana çıkaran, öğrencilerin en iyi bir şekilde yönlendirilebileceği ve yeteneklerin ortaya rahatlıkla çıkarılabildiği bir sistem olduğunu söyledi. Son yıllarda eğitime önemli yatırımlar yaptıklarını da belirten Mustafa Öztürk, yeni sistemle sadece nitelikli eğitimin değil aynı zamanda ahlaklı ve iyi insan yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Modern toplumların problem çözme kapasitesi yüksek olan toplumlar olduğuna vurgu yapan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, eğitimde fiziki koşulların önemi kadar içeriğin de önemli olduğunu belirtti. Eğitim öğretim yılının açılış töreninde konuşmaların ardından Şh.J.Çvş. Erman Aydın İlkokulu ve Ortaokulu'nun da resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Kurdeleyi hep birlikte kesen protokol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber