İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Norm belirleme sürecinde alan değişikliği mi yapılır!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Yaptığının Farkında mı?

MEB İl içi alan değişikliği için takvimi kendi belirlediği halde buna uymamıştır. 19 Eylülde başlayacak başvurular 21 Eylül'e sarkmıştır.

Bu noktayı pas geçelim fakat tam da Norm Kadroların açıldığı bir dönemde alan değişikliği açmak ne kadar doğrudur?

Okullar yeni normlarını henüz belirleyeceklerdir. Bu süreç tamamlanmadan yapılacak alan değişikliği ile iller arasındaki alan değişikliğinde olduğu gibi;

1- Normu daralıp düzeltme yapamayan kurumlara atama yapılacak ve atanan öğretmen norm fazlalığı nedeniyle ya kendisi mağdur olacak yada o okuldaki en düşük puanlı öğretmeni mağdur edecektir.

2- Normu genişleyen (örneğin seçmeli dersler nedeniyle) okullar yeni normları girmediklerinden boş olan kadrolara öğretmen alamayacaklar, buralara gelmek isteyen öğretmenler atanamayacaklardır.

3- İller arasında yapılan hatada ısrar edilmemeli ve Tarih öğretmenleri ile mezunlarının bu alan ve Sosyal Bilgiler, Biyoloji, Fizik, Kimya Mezunlarının bu alan ve Fen ve Teknoloji alanlarına tercih edebilmeleri sağlanmalıdır. Mevzuata yani 80 nolu karara bakıldığında ihtiyacın karşılanamaması durumunda bu alanlara atamanın yapılabileceği belirtilmektedir. Alanda açık olmasa zaten başvuramayacaklarına ve var olan ihtiyaç için yeni atama öngörülmediğine göre bu yanlışlıkta ısrar edilmemelidir.

4- Kılavuzda yer alan ?6 2012 yılı Ağustos ayında iller arasında özür durumundan yer değiştirme başvurusunda bulunan ancak atanmak istedikleri illerde alanlarında açık norm kadro bulunmaması nedeniyle ataması yapılamayan öğretmenler, bulundukları il içinde alanlarının değiştirilmesi halinde özür durumundan yer değiştirme başvurusundan vazgeçmiş sayılacaklardır.? Maddesi de anlamsızdır. Öğretmen iller arası özürde gidememiş, illerarası alan değişikliğine de gidememiş ve branşımı il içinde değiştireyim de en azından gelecek özür gruplarında rahat giderim diye düşünüyorsa bunu engellemenin mantığı nedir?

Bu kadar basit hesapların dahi yapılamadığı yada önemsiz görülüp es geçildiği bir yapı ile karşı karşıya olduğumuz bir kez daha ispatlanmıştır?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber