Sincan Belediyesi, pil ve atık yağların geri dönüşümünü sağlıyor

Ankara Sincan Belediyesi, ?Dönüşüm İyi Gelecek' sloganı ile ambalaj ve elektronik atıkların yanı sıra pil ve atık yağlarını da geri dönüştürerek doğaya kazandırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ?Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Geri dönüşüm projelerimize halkımızın da ilgisi bizleri memnun ediyor.? dedi.

Sincan Belediyesi, temiz bir çevre için dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Belediye, yaptığı bu çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?Dönüşüm İyi Gelecek' sloganı ile hayata geçirilen geri dönüşüm projeleri temiz bir doğa için çalışan belediye, ambalaj atıklarının ve elektronik atıkların yanı sıra pil ve atık yağları da geri dönüştürerek doğaya ve çevreye kazandırdığını, nisan ayında 91 kilo pilin geri dönüştürülmesini sağladıklarını, pil ve atık yağların toplanması için ilçenin her noktasına geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini açıkladı.

Doğada yok olması 300 yılı bulan pillerin geri dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdüren Sincan Belediyesi, ilçe halkının gösterdiği duyarlılık sayesinde toplanan atık rakamlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Kullanılmış kızartma yağlarının da toplayan Sincan Belediyesi tarafından, lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğinin altını çizerek, belediye yetkililerinin kapı kapı gezerek vatandaşı bilinçlendirdiğini, atık yağların lavabo ya da çöpe değil bir şişe ya da bidonda biriktirilmesi için bilgilendirdiğini bildirdi.

Denizleri, canlıları, bitkileri korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için atık yağ ve pillerin biriktirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ? Atık pil ve atık yağlar doğaya en fazla zararı veren atıkların başında geliyor. Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Geri dönüşüm projelerimize halkımızın da ilgisi bizleri memnun ediyor. Daha iyi bir dünyada yaşamak herkesin hakkı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber