Üniversite, memurunu bankalara karşı korumuyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2005 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukkale Üniversitesi çalışanların maaş ödemeleri için bankayla yaptığı anlaşma gizli olabilirmi?

Üniversitenin, personelinin çıkarlarını gözetmesi gerekmez mi?

Bizlerin internet üzerinden yapılan işlemlerden + kredi kartlarından, yıllık 20 YTL kart parası ve bankamatikten ekstre alırsanız 0,30 YKRŞ almaktadır.

Kurumdan anlaşma metnini isteyenlere tehdit etmektedirler. Ama banka yetkilileri ile yapılan görüşmede anlaşma gereği her türlü işlemden ve kredi kartlarından ücret alınacağına dair madde olduğu bildirilmiştir. Banka yetkilisine sorduğumuzda diğer kurumlarla yapılan anlaşmalarda kart parası alınmadığı tarafımıza söylenmiştir.

Bir kamu kurumu düşünün ki personeli için anlaşmada koruyucu ve ayrıcalıklı anlaşma yapması gerekirken, özel bir bankaya personelini resmen soydurmaktadır.

Üniversite genelinde bankanın değiştirilmesi için imzalar toplanmış ancak kurum bunlara ne cavap vermiş ne de banka değişikliğine gitmiştir.

Dikkatinizi cekeceğim bir konuda, benim bildiğim tüm resmi kurumların sitelerinde Bilgi Edinme Kanunu ile ilgili bölüm acılmıştır. Bizim kurumun sitesinde yoktur. Neden, bir kaç gün açıldı, yogun bir istek oldu ki bu bölümü kapattılar.

Bilgi istesenizde verilmez. Baskılardan yılarsınız.

Saygılarımla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber