Memur Atamalarının Durdurulduğuna Dair Haberler Yanlıştır

Pazar günü yeni bir genelge yayımladı. Bu genelge, açıktan ve naklen atamalara belirli bir düzen getirmektedir. Ancak, ilgi çekici başlıklar atmak isteyen gazeteciler ve internet haber siteleri yüzünden sitemizin mail trafiği artmıştır. Memurlar.net olarak 26 Eylül tarihinde hem genelgenin tam metnini hem de genelgeye ilişkin yorumumuzu yayımlamıştık. Ancak gelen soruların yoğunluğu nedeniyle şu açıklamaları zorunlu olarak bir kez daha yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NAKLEN ATAMALAR AYNEN DEVAM EDİYOR

1- Naklen atamalar durdurulmamıştır. Sadece "diğer personel kanunlarına tabi olarak çalışanların" memur kadrolarına geçişleri 31/12/2005 tarihine kadar durdurulmuştur. Genelge'nin birinci maddesindeki "diğer personel kanunları ibaresi" çok önemli olup bu ibare memurları kapsamamaktadır. Bu ibare temel larak üniversite akademik personelini hedef almaktadır. Hülasa memurların bir belediyeden bir kamu kurumuna, bir kamu kurumundan başka bir kamu kurumuna geçişlerinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Nakillere ilişkin daha önceki değerlenirmelerimiz aynen devam etmektedir. "Belediyelerden diğer kamu kurumlarına nakil yapabilir miyim?" başlıklı dosyaya bakmak için buraya tıklayın.

İSTİFA SONRASI DÖNÜŞLERDE FARKLILIK YOK

2- İstifa sonrası dönüşlerde bir değişiklik yok: Eski genelge olan 2005/8 sayılı genelge de istifa sonrası dnöüşler ve istisnai kadrolara yapılacak atamalarda Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlıktan izin alınması gerekiyordu. Bu husus 2005/25 sayılı genelged aynen yer almaktadır.


Bir kez daha vurgulayacak olursak, naklen atamalarda 29/3/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan genelge ile 26 Eylül 2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan genelge arasında çok önemli bir fark bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber