2 yıl görev yapan tekstil ve giyim öğretmenleri yer değiştirebilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2005 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.01.05.94/ 3079 19 /09/2005
Konu: Tekstil ve Giyim Öğretmenleri

TÜRKİYE EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMETLERİ KOLU KAMU ÇALIŞANLARI
SENDİKASI (TÜRK EĞİTİM-SEN) GENEL BAŞKANLIĞINA
Kızılay Bayındır 2 Sok.No:46 Çankaya/ANKARA

İlgi: a) Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanlığı'nın 14.08.2005 tarih ve GMT. 2005.050/ 1308 sayılı yazısı.
b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlan Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

Kız meslek liselerinde meslek dersleri öğretmeni olarak görevli iken istihdam fazlası olmaları nedeniyle aylık karşılığı okutmakla yükümlü oldukları ders görevlerini yerine getirmek üzere ilköğretim okullarında görevlendirilen tekstil, giyim ve benzeri alan öğretmenlerinin, görevlendirildikleri okullarda 2 yıl çalıştıkları sonra il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilmelerine imkân sağlanması hususundaki ilgi (a) yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli Öğretmenlerin her türlü atama ve yer değiştirme işlemleri ilgi (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Bu Yönetmeliğin 15'inci maddesinde; zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan veya bu yükümlülükten muaf olan öğretmenlerden, bulundukları eğitim kurumunda ya da hizmet alanında İki yıllık çalışma süresini tamamlayanların il içinde okul/kurum veya hizmet alanı tercih etmek suretiyle yer değişikliği isteğinde bulunabilecekleri hükme bağlanmıştır.

Bu hükümde: öğretmenlerin il içinde yer değiştirmeye esas olan iki yıllık süreyi kadrolarının bulunduğu okullarda veya görevlendirildikleri okullarda doldurmaları gerektiği yönünde bir düzenlemem bulunmaması karşısında, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları dışında görevlendirilenlerin bu eğitim kurumlarında iki yıllık süreyi doldurduklarında yer değiştirme isteğinde bulunmaları mümkün bulunmaktadır.

Diğer taraftan, 2003 yılında uygulamaya konulan yer değiştirme programlarında; öğretmenlerin, öğrenimleri itibarıyla atandıkları alanlarda ve alanları itibarıyla atanabilecekleri eğitim kurumlan arasında yer değiştirme isteğinde bulunmaları öngörülmüş, aylık karşılığı okutmakla yükümlü oldukları derslerin öğretmenliklerinde yer değiştirme işlemine son verilmiştir.

Bu itibarla, kız meslek liselerinde istihdam alanı kalmaması üzerine ilköğretim okullarında görevlendirilen giyim, nakış, el sanatları ve benzeri alan öğretmenlerinin, görevlendirildikleri ilköğretim okullarında en az iki yıl süreyle görev yapmaları halinde ilköğretim okulları dışında alanları itibarıyla atanabilecekleri eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunmaları mümkündür.

Bilgilerinizi rica ederim.

Tahir KILIÇARSLAN
Bakan a.
Daire Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber