'Kurban, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek'

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği(KARSİAD) Başkanı Sultan Murat Dereci, Kurban Bayramı'nın dayanışma ruhu ve kardeşlik hukukunun pekişmesinde en önemli vesile olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARSİAD Başkanı Dereci, yayımladığı kutlama mesajında dünyanın dört bir yanına kurban seferleri düzenleyen gönül insanlarının serhat şehrine de her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğine vurgu yaparak, "Bölgemizde asırlardan beri süregelen kardeşliklerimizi tüm dünyaya yeniden bir kez daha göstereceğiz." dedi. Dereci, bu çerçevede milletçe sevinçlerinin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir Kurban Bayramı'nı daha birlikte geçirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşayacaklarını belirtti.

Milletin kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularını Van ilindeki deprem vesilesiyle gösterdiğini vurgulayan Dereci, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bu bayram, dayanışma ruhumuzu ve kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek, küskünlükleri ortadan kaldıracak bir fırsat olarak görmeliyiz. İnançlarımızın ve törelerimizin bütün güzellikleriyle sergilendiği Kurban Bayramı fakir fukaranın, kimsesizlerin hatırlandığı, eş, dost ve yakınların kaynaştığı kutsal günlerdir. Yüzyıllardır inancımızın temelini teşkil eden, bizleri birlik ve bütünlük içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu manevi günlerin anlamı çok büyüktür. Bu nedenle, bu özel günde, komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, fakirleri ziyaret ederek onlara sevgimizi göstermeli ve Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmalıyız. Umutların yeşerdiği, iyiliklerin filizlendiği, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı bayram günlerini en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Kurban Bayramı'nın, İslam alemine, yüce milletimize ve Karslı hemşehrilerimize, derneğimizin üyelerine hayırlara vesile olmasını temenni eder, esenlik dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber