Et ve Balık Kurumu, 'saadeti zinciri' haberleri için yargıya gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Et ve Balık Kurumu, "Diyarbakır Kombinası Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, mesai saatleri içinde başka bir müdür yardımcısıyla personelin önünde tartıştığı için müfettiş raporuyla Erzurum'a diğer müdür yardımcısı da Bingöl'e tayin edilmiştir.

Hiçbir ilgisi bulunmadığı halde siyasi hesaplarla Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün adını bu tür olaylara karıştıranlar ve konuyu çarpıtarak kamuoyuna yansıtanlar hakkında yasal işlem başlatılmak üzerine yargı yoluna gidilmiştir." açıklamasını yaptı.

Et ve Balık Kurumu, bazı basın yayın organlarında çıkan Et Balık'ta saadet zinciri kurulduğu haberlerini yalanladı. Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarının CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Diyarbakır Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasına dayandırılarak "Et Balık'ta saadet zinciri" başlığıyla haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Haberde sözü edilen ve piyasadan yüksek kar payı ve faiz vaadiyle para topladığı belirtilen, Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Kombinası'nda işçi olarak çalışan personel hakkında 4,5 ay önce 8 Haziran 2012 tarihinde müfettiş incelemesi başlatıldığı belirtilen açıklama da, "Yapılan inceleme sonucunda Kurumla ilgisi bulunmayan ticari ilişkileri nedeniyle söz konusu personelin iş akdi feshedilmiştir. Ayrıca, konunun adli yönden incelenmesi için de 8 Haziran 2012 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerine yer verildi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün basına dağıttığı, Mehmet Kaymaz tarafından mühürlenip imzalandığı belirtilen evrakların sahte olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Adı geçen Mehmet Kaymaz, EBK Diyarbakır Kombinası Müdürü olmayıp işçi statüsünde çalışan bir personeldir. Söz konusu haberlerde yer alan bir başka iddia ise 'olayı ortaya çıkaran müdür yardımcısının Erzurum'a sürgün edildiği' şeklindedir. Bu iddia da tamamen asılsız olup, Diyarbakır Kombinası Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, mesai saatleri içinde başka bir müdür yardımcısıyla personelin önünde tartıştığı için müfettiş raporuyla Erzurum'a diğer müdür yardımcısı da Bingöl'e tayin edilmiştir. Hiçbir ilgisi bulunmadığı halde siyasi hesaplarla Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün adını bu tür olaylara karıştıranlar ve konuyu çarpıtarak kamuoyuna yansıtanlar hakkında yasal işlem başlatılmak üzerine yargı yoluna gidilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber