İşkur'daki torpil nasıl biter?

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde İŞKUR aracılığıyla yapılan işçi alımları geçtiğimiz hafta içerisinde iptal edilmişti. İptalin nedeni, listelerin oluşturulması sırasında yaşanan torpil iddialarıydı. İŞKUR'dan sorumlu Bakan Faruk Çelik ise bugün Suruç'ta yaptığı açıklamada "Torpili bitireceğiz" demiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki işçi alımlarını İŞKUR yürütmektedir.

Bu kapsamda geçici, daimi ve TYÇP kapsamındaki işçi alımları yürütülmektedir.

İşçi alımına ilişkin ilanlar İŞKUR'un sitesinden ilan edilmesine rağmen, bırakın sözlü sınavı kura işlemlerinde dahi torpil yaşandığı iddiaları her gün daha da artmaktadır.

Bakan Çelik'in, Şanlıurfa'da yaptığı "Torpili bitireceğiz" açıklamasının bir anlamı olabilmesi için işçi mevzuatının değiştirilmesi ve sözlü sınav yoluyla kayırmacılığa imkan tanıyan düzenlemelerin ayıklanması gerekmektedir. En başta, işçi alımı sırasında uygulanan sözlü sınav kaldırılmadığı sürece, torpil iddialarına tepkiler, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde olduğu gibi kaymakamlık binasına yürümek şeklinde oluşmayacak belki ama vicdanlar daima yara alacaktır.

Ak Partinin kamu bürokrasisine yön veren siyasi veya bürokratik elitlerinin, partinin yüzde 50'inin üzerinde oy aldığını göz önüne alarak, bir an önce vicdanları yaralayan düzenlemeleri kaldırmaları yararlı olacaktır. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde olduğu gibi yerel merkezlerde yapılan kurayı iptal edip yine yerel düzeyde kura yaptırmak çözüm değildir. Tekil sorunları çözmek, derde şifa olmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber