Tarım çocukları, SODES projesiyle okulla tanıştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Karataş ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Tarım Çocukları Okul Öncesine' adlı proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES Programı kapsamında ?En İyi Proje Ödülünü' kazandı. Proje kapsamında tarım işçilerinin 6 yaşındaki çocukları çadırlarının yanında kurulan okulda, eğitimlerini görüyor.

Karataş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 3 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Tarım Çocukları Okul Öncesi'ne adlı proje, 6 Şubat 2012 tarihinde başladı. Proje kapsamında, mevsimlik tarım işlerinde çalışmak üzere Karataş bölgesine gelen ailelerin 6 yaşlarındaki çocuklarına okul öncesi eğitim veriliyor. Karataş Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul, ilçeye yılın her mevsimi tarım işçisi geldiğini söyledi. Bu ailelerin çok zor koşullarda yaşadıklarını vurgulayan Buğrul, bu olumsuz koşullardan en çok çocukların etkilendiğini vurguladı. Çocukların son derece sağlıksız koşullarda, çadırlarda yaşadığını ifade eden Buğrul, küçücük yaşlarında tehlikeli çalışma alanlarında bulunduklarını açıkladı. Bu ailelerin çocuklarının taşımalı eğitim kapsamında okullarına devam ettiklerini ifade eden Buğrul, okul öncesi çağındaki çocukların ise bu imkândan mahrum kaldıklarını dile getirdi. Kendilerinin de bu kapsamda Tarım Çocukları Okul Öncesine başlıklı projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Mustafa Buğrul, aileleri ikna etmek amacıyla çadırları tek tek gezerek çocukları okul öncesi eğitime gönderme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında 6 yaşındaki 50 çocuğun okullu olduğunu söyleyen Buğrul, ?Başlangıç olarak Tuzla beldesi yakınlarında yoğun olarak bulunan mevsimlik tarım işçisi çadırları bölgesine, Karataş Kaymakamlığı'na ait kurulu iki büyük çadırın içi, okul öncesi sınıflarda bulunması gereken tüm araç gereklerle donatıldı. Çadır çevresinde okul öncesi çocukların ihtiyaçlarına cevap verecek tüm altyapı ve üstyapılar (tuvaletler ve logarı, çadırların zemin betonu) hazırlandı. Ailelerimiz de çocuklarını gönderdi. Çocuklarımızın kahvaltı ve öğlen yemekleri karşılanıyor. Proje kapsamında 2 ücretli öğretmen, 2 yardımcı anne, 2 bekçi istihdam ediliyor.? diye konuştu.

Karataş Milli Eğitim Müdürlüğü, En İyi Proje Ödülünü, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Malatya'da düzenlenen 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nda Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın elinden almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber