İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Havalar nasıl olacak? - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı bölgelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; sabah saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 4 ila 6 derece olmak üzere batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetlice (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), zamanla kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, batısının parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, zamanla kuzeybatısının çok bulutlu, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), zamanla kıyılarında batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Samsun ile zamanla Ordu, Giresun, Amasya, Tokat, Trabzon ve Rize çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber