Güvenli bina eğitimleri başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, güvenli yapı malzemesi kullanmanın öneminin anlatılacağı eğitimlere yarın başlıyor.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, güvenli şehirlerin güvenli yapılarla kurulacağı düşüncesinden yola çıkılarak, yapı malzemesi kullanımı konusunda eğitimler düzenleneceği belirtildi.

Yapı malzemesinin doğru kullanımının uygulamalı olarak gösterileceğine vurgulanan açıklamada, üreticilere güvenli malzemenin nasıl üretileceği hakkında da bilgi verileceği kaydedildi.

Açıklamada, eğitimlerle yapı mevzuatı konusunda farkındalığın artırılmasının hedeflendiği işaret edilerek,mağduriyet yaşanmaması için üreticilerden gelecek taleplerin de değerlendirileceği bildirildi.

Eğitimler, yapı malzemesi üretici ve dağıtıcı firmaları, yapı denetim firmaları, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşunda çalışıp kamu adına kontrollük yapan, müteahhitlik firmaları ve belediyelerde çalışan teknik elamanlarla, inşaat, makine, elektrik ve mimarlar odasıyla Türk Tesisat Mühendisler Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Yarın Samsun'da başlayacak eğitimler sırayla Trabzon, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Van ve Ankara'da yapılacak.

Muhabir: Duygu Can
Yayıncı: Tolga Özgenç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber