Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah ve öğleden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Ordu, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Van ve Bitlis çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde ise Ege bölge geneli ve Marmara'nın batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yarın (Perşembe) öğleden sonra Kuzey Ege Kıyıları ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını, yıldırım, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölgenin batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.Bursa ve Bilecik çevrelerinde sabah satlerinde yer yer yoğun sis bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ile Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah satlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Eskişehir ve Sivas çevrelerinde sabah saatlerinde sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in ile Ordu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman, öğleden sonra Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber