İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'2013 Yılı Bütçesi'nin komisyon görüşmeleri devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri kabul edildi.

Komisyon'daki görüşmeler sırasında, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Meclis kampüsü içindeki bahçe restoranını gündeme getirdi.

Çam, ''Sizden önce orada yanlış bir uygulama vardı, türbanlı olanlar giremiyordu ama şimdi giriyor. Fakat şimdi başka bir yanlışlık devam ediyor. Ben çok fazla içmiyorum ama orada yemek yerken, kırmızı şarap ya da bira içmek isterim. Bu yasak kalkacak mı-'' diye sordu.

-''Muhtemelen yukarıdaki yerde içki servisi yapılacak''-

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kampüs içindeki bahçe restorandan bütün milletvekilleri ve personel ile ailelerinin yararlanabildiğini hatırlatarak, ''Tesiste ihtiyaç duyulan pek çok yiyecek içecek servisi vardır, çocuklar için tesis içinde çocuk oyun parkı vardır. Anayasa'da, 'devlet gençleri alkolden ve uyuşturucu maddelerden korur' hükmü vardır. Çocukların gelmesi nedeniyle orada içki servisi yapılmamaktadır. Konu Başkanlık Divanı'nda gündeme geldi, çözümü aranıyor, muhtemelen yukarıdaki yerde içki servisi yapılacak'' diye konuştu.

Yakut, Milli Saraylar'ın, Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından millete emanet edildiğini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1933'deki Bütçe Kanunu ile Meclis'e bağlandığını söyledi.

Meclis'teki norma kadroya ilişkin çalışmaların, Başkanlık Divanı üyelerinden oluşan bir heyet tarafından devam ettiğini ifade eden Yakut, ''744 norm fazlası eleman var. Başka kuruma gönderilen personel yok'' dedi.

-''Web sayfasını Arapça'ya çevirdi, tercümanlık da yapıyor''-

İki yıl önce, İstiklal Mahkemesi zabıtlarının transkripti amacıyla personel ihtiyacı doğduğunu ve Osmanlı'ca bilen elemana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yakut, alınan 8-10 elemandan birisinin de TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'nun kayınbiraderi olduğunu kaydetti. Yakut, ''Halen o projede görev yapıyor. TBMM Web sayfasını Arapçaya çevirdi, tercümanlık da yapıyor, 4-C statüsünde çalışıyor'' dedi.

Müzakerelerin ardından, TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri kabul edildi.

Verilen bir önergenin kabul edilmesiyle, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na, bütçe dönemindeki masrafların karşılanması amacıyla 200 bin TL ödenek verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber