Demirel, 88. yaşını kutladı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de 1 Kasım 1924'te doğan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 88. yaşını Güniz Sokak'taki evinde kutladı.

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Moldova Başbakanı Vladimir Filat, doğum günü dolayısıyla Demirel'i evinde ziyaret etti.

-Demirel'e şapka şeklinde pasta-

Konuşmaların ardından, Demirel'in doğum günü dolayısıyla şapka şeklinde hazırlatılmış pasta getirildi. Süleyman Demirel, 88. yaşını kutladığını belirterek, pastayı Başbakan Filat ile kesmek istediğini söyledi. Pastayı göstererek, ''Bu bir şapkadır, benim işaretimdir'' diyen Demirel, Filat ile pastayı kesti.

Vladimir Filat, doğum günü hediyesi olarak Demirel'e Moldova'dan getirdiği siyah vazoyu, ''El işidir, bizim kalbimizin bir göstergesidir'' diyerek verdi.

Demirel de Filat'a, ''Ortaya koyduğunuz barış düzeni herkes için örnek olmalıdır'' diyerek hediye verdi.

-Gagavuz Özerk Bölgesi'nden hediye-

Ziyarette yer alan Gagavuz Özerk Bölge Cumhurbaşkanı Mihail Macar Formuzal da kara kalemle yapılmış portresini Demirel'e armağan etti. Formuzal, ''Uşaklar, Süleyman Demirel için kendi elleriyle yaptı'' dedi.

Süleyman Demirel de Moldovalı yöneticiler ve Moldova halkının büyük bir akıllılık göstererek, Gagavuzlara otonomi verdiğini ve bir barış düzeninin meydana getirildiğini belirterek, 1994'ten bu yana barış düzeninin, Moldova ve Gagavuz yönetiminin anlayışları ve gayretleriyle yürütüldüğünü kaydetti. Demirel, ''Türkiye Cumhuriyeti olarak Gagavuzlar ile Moldova arasındaki münasebetleri, Türkiye için bir köprü sayarız. Bu münasebetlerde her zaman söyleriz ki Gagavuzlar, Moldova'nın bir parçasıdır ve ahenk içerisinde bu düzen yürütülmelidir'' dedi.

Muhabir: İlkay Güder/Aylin Sırıklı Dal

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber