İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kasım ayında 20 bin memur mu alınacak?

Birkaç gündür çoğu sitede 20 bin memur alınacağına dair haberler yer almaktadır. Bir gazetenin ortaya attığı bu iddia, bir çok sitenin manşetinde de yer aldı. Özellikle bazı adayları heyecanlandıran bu gelişmeler ve kasım yerleştirmeleri hakkındaki doğruları öğrenmek için başlığa tıklayınız. (Gelişmeleri KPSS'ye özel facebook adresimizden takip edebilirsiniz.)

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kasım ayında 20 bin memur mu alınacak?

Memur alım tarihleri belli oldu iddiası

Bir çok haber sitesinde ?20 bin memur alımı tarihleri belli oldu? başlığı ile yer alan haberler hem çelişkili hem de eski bilgilerle doludur.

1- Haberin içeriğinde Devlet Personel Başkanlığının 2012 memur alım tarihlerini 19-28 Kasım olarak belirlediği yazmaktadır. Oysa ki 2012 yılında hangi tarihlerde merkezi yerleştirme yapılacağı Ocak 2012'de yayınlanmıştı ve bütün adaylar zaten bunu bilmekteydi. Bu, yeni bir durum veya gelişme değildir.

2- 20bin ve 17bin memur iddiası: Verilen haberin başlığında yukarıda da bahsettiğimiz gibi ?20bin memur? denilmekte ancak haberin içinde geçmiş 2012 Haziran yerleştirmelerindeki 17bin civarı kontenjana ait bilgiler verilmektedir. Bu bilgiler ise sanki Kasım'da yerleştirme yapılacakmış gibi yansıtılmaktadır. Oysa ki Kasım yerleştirme rakamları hala yayınlanmamıştır. Fakat adaylar boş yere sevindirilmeye çalışılmış ve heyecanlandırılmıştır. Ayrıca, 2008 yılı haricindeki hiçbir Kasım yerleştirmesindeki alım sayısı 10bini bile bulmamıştır.

3- 2013'te 9bin memur alınacak iddiası

20bin memur iddiası ile adayları sevindirerek okunma sayısını artırmayı amaçlayan haberde, 2013 yılı için ise 9bin gibi komik ve tamamen asılsız bir bilgi sunularak bu kez adayların karamsarlığa düşerek üzülmelerine sebep olunmuştur. Oysaki 2013 yılı yerleştirmeleri için kamu kurumları Devlet Personel başkanlığına taleplerini göndermeye başlamamıştır. 2013 talepleri 2013 yılı Mart ayında DPB'ye gönderilmeye başlanacaktr.

4- İçinde KPSS geçen her habere itibar etmeyiniz: Özellikle son dönemde, bazı basın mensupları, okunma sayısını arttırdığı için KPSS ile ilgili haber yapmaya çalışmaktadır. Ancak bu konuda uzmanlığı olmayan, KPSS mevzuatı ve tekniği bilmeyen bu kişiler ve sitelerin yaptığı haberler boş yere adayları ya sevindirmekte ya da üzmektedir. Memurlar.net olarak adaylara önerimiz, bu türden haberlere itibar etmemeleridir. Adaylar ne kadar bilinçli olursa, herkes o derece kendine çeki düzen verecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber