Taksim'de toplu ulaşım güzergahında değişiklik/ Video

Taksim'de trafiğin yeraltına alınma çalışmaları sırasında toplu ulaşım güzergahı açıklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 5 Kasım 2012 Pazartesi günü başlayacak olan Taksim Meydanı Düzenleme çalışmaları sebebiyle Taksim Meydanında İETT Otobüsü ve Taksi-Dolmuşların bekleme ve yolcu aktarma düzeni aşağıdaki şekilde olacaktır:

Toplu Ulaşım Araçlarının Taksim Meydanı Yeni Güzergahları

 Taksim Meydanındaki çalışmalar sırasında ve sonrasında Taksim'deki Metro ve Füniküler'in erişiminde ve çalışmasında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

 Taksim Meydanındaki çalışmalar sırasında; Şişhane yönünden gelip, son durağı Taksim olan hatlarda İETT Otobüsleri, Tarlabaşı Bulvarı'nda çalışmaların başladığı bölgeye gelmeden yolcularını indirip U dönüşü yaparak tekrar Şişhane yönüne döneceklerdir.

 Harbiye yönünden gelen otobüsler içinde son durağı Taksim olanlar ise; Divan Oteli-Asker Ocağı Caddesi-Mete Caddesi - Taksim Meydanı'na gelip aynı güzergahtan geri döneceklerdir.

 Harbiye yönüne gidecek otobüsler; Tarlabaşı Bulvarı - Taksim Meydanı - Mete Caddesi-Asker Ocağı Caddesi (Divan Oteli önü) üzerinden Harbiye yönüne gideceklerdir

 Tarlabaşı yönüne gidecekler ise Abdülhak Hâmit Caddesi (Elektrik eski İdaresinin bulunduğu yol) üzerinden Şişhane yönüne devam edeceklerdir.

 Taksi-Dolmuşlar halen kullanılan bekleme yerlerinin 100 metre kadar gerisinde konuşlanarak, İETT Otobüsleri gibi, Geçici Trafik Güzergahını kullanacaklardır.

 Taksim Meydan Düzenlemesi çalışmaları tamamlandıktan sonra ise;

 Taksim Meydanına artık hiçbir otobüs giremeyecektir.

 Taksimde durak yapan transit geçen hatların hepsi Tarlabaşı Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi'ni kullanacaktır. Bu sebeple araç altgeçidi içinde 2 şeritli olmak üzere otobüs durakları inşa edilecektir.

 Otobüsler Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yolcu indirme-bindirme yaparak geri dönecekler,

 Harbiye yönüne gidecekler, yapımına başlanacak olan tünelin altgeçidini ve altgeçitteki otobüs duraklarını kullanarak Taksim Meydanına ulaşabileceklerdir.

 Harbiye yönünden gelen araçlar da Divan Oteli önündeki kavşakta indi bindi yaptıktan sonra, yeni yapılacak U dönüşünden geri döneceklerdir. Diğer toplu ulaşım araçları da aynı şekilde çalışacaktır.

 Tünel altgeçidinde otobüsten inen yolcular Taksim Metrosu ve Füniküler'e direkt olarak bağlanabilecektir.

 Daha önce son durağı Taksim olan hatların düzenleme sonrası son durakları Tarlabaşı olacaktır.

 Taksim Meydanı'nda trafiğin yeraltına alınması çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca hayata geçirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber