Öğrencisinin dilini kesen öğretmen haberine açıklama geldi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kırıkkale'de, İngilizce öğretmeni N.A.Ç.'nin eline aldığı makasla öğrencisinin dilini kestiği iddiaları üzerine Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur açıklama yaptı. Olayın bir yıl önce meydana geldiğini vurgulayan Okur, haberde yer aldığı gibi 2 santimetrelik bir kesiğin bulunmadığına da dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Kırıkkale'nin böyle bir olayla gündeme gelmesine üzüldüğünü belirterek, " Bir yıl önce yaşanan olayın, bir yıl sonra dillendirilmesine de üzüldük. Olay geçen yıl 19 Ekim'de yaşandı. Olayla ilgili olarak öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Daha sonra Bakanlığa intikal ettiği için olayı bakanlık müfettişlerimizde inceliyor. Adı geçen öğretmenimize kınama cezası verildi. Soruşturmanın eksik yapılmasından dolayı okul müdürü de aynı şekilde bir ceza aldı. Tabi olay kabul edilir bir olay olmadığı için savcılık boyutu da mevcut. Şuan da veli ile öğretmen arasında mahkeme devam ediyor. Durum budur. İnşallah böyle bir olay daha gündeme gelmez.? dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Okur'a iddiaya göre öğrencinin dilinde 2 cm'lik kesik olup olmadığı da soruldu. Okur, ?Okul idaresi ile tekrar görüştüm, kesinlikle 2 cm değil. Olay, sadece öğretmen ile öğrenciler arasındaki samimiyet ve şakalaşma içerisindeki diyalogun gereksiz yere büyümesinden kaynaklanıyor. Makası diline değdiriyor ama takdir ederseniz ki 2 cm'lik bir kesik ameliyatlık bir durumdur. Tabi bu durumun savcılık boyutu devam ettiği için öğrencinin rapor alıp almadığını bilmiyorum. Bizim bildiğimiz, idareden ve öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre kesinlikle 2 cm'lik bir kesiğin olmadığı. Bu olay yeni değil. Kabul edilebilir bir olay da değil. Ancak bu hafta içerisinde süren mahkeme sonrasında öğrenci velisi ile öğretmen arasındaki polemikten dolayı tekrar bu olay basına yansıyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber