'Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi' Adana'da başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diş Hekimleri Birliği(TDB) tarafından organize edilen ?Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi' Adana'da hayata geçti.

Proje kapsamında Adana Diş Hekimleri Odası işbirliğiyle, ilkokul öğrencilerine ağız diş sağlığını korumanın yolları anlatılıp, çocuklar sağlık taramasından geçirildi.

Proje çalışmalarına Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Ali Gürlek ile başka illerden gelen komisyon üyeleri, TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyonu Adana İl Sorumlusu Dr. Metin Ersoy ve diş hekimleri katıldı.

Her öğrenciye diş macunu ve fırçası hediye edilen projeye ilişkin açıklama yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman,?Diş çürüklerini nasıl azaltabiliriz, onunla uğraşıyoruz. Alışkanlığı değiştirmek ya da yeni bir alışkanlık kazandırmak kolay değil. Birliğimizin öncülüğünde ilköğretim öğrencilerinde, ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan bu programda diş çürüklerini azaltarak, diş fırçalama alışkanlığı yüzdelerini yükseltmek istiyoruz. Türkiye'deki 11 ille beraber Adana pilot bölge oldu. Bu etkinliğimiz 4 yıl boyunca sürecek. Diş hekimi arkadaşlarım 4 yıl sürecek bu çalışmada hiçbir ücret almadan görev yapacaklar. Adana'da pilot olarak 2 okul seçildi. Diş çürüklerini önleyici bir takım jeller kullanılacak. Bilgiler verilecek bu çalışmalar kayıt altına alınarak sürekli takip edilecek. Proje sonunda elde edilen bilgiler ülkemizde yayınlanacağı gibi Dünya Diş Hekimleri Birliğine gönderilerek istatistikî veri olarak kullanılacak.? dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Ali Gürlek'in yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından Seyhan ilçesinde bulunan Celalettin Sayhan ve Yüreğir'de de Karacaoğlan ilkokullarında diş hekimleri tarafından öğrenciler bilgilendirilerek diş fırçalama teknikleri anlatıldı. Her öğrencinin ağız diş muayenelerinin yapılmasının ardından kayıtları tutuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber