Kuran Kursu öğreticilerine pedagojik formasyon eğitimi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) işbirliği ile ilki 12-14 Ekim tarihlerinde yapılan, Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik ?Din Öğretimi Pedagojik Formasyon Eğitimi? seminerinin ikincisi 2 Kasım 2012'de Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe ve Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonlarında başladı.

Seminerin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ; ?Dünyaya gelen herkes bayan olsun, erkek olsun, ilk defa kadının rahmet ellerine dokunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan bayan Kur'an Kursu Öğretici sayısı son on yılda artarak devam etmektedir. Din hizmeti verilen her alanda ve Kur'an eğitiminde katkınız çok olumludur. İki yıldır hac ve umre organizasyonunda bayanların kafilede görev alması toplumuzdan takdir toplamaktadır? diyerek bayanların Kur'an Kursu Öğreticiliğinde de daha başarılı olmalarının önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ: ?En iyi öğrenmek, öğretmekten geçer. Sadece öğretmek maksadıyla değil, aynı zamanda öğrenmek maksadıyla da öğretmeliyiz. Kur'an-ı Kerim hayatımızın her safhasında yer almalıdır. Kur'an'ı hayatımıza düstur edinmeliyiz. ? dedi.

Başkan GÖRMEZ, semineri tertipleyen Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonuna, Ankara Müftülüğüne ve katılımcılara teşekkür etti.

Açılış programına; Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin AYDIN, Ankara Müftü Vekili Mehmet Emin ÇETİN, Çankaya Müftüsü Hamdi GEVHER, TİDEF yetkilileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı.

Açılışta konuşan Ankara Müftü Vekili Mehmet Emin ÇETİN; Kur'an Kurslarında eğitim ve öğretimin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için Pedagojik Formasyonun çok önemli olduğunu belirterek bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etti. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ ise yaptığı konuşmada Kur'an Kursu Öğreticilerinin toplumumuzdaki öneminden bahsetti.

Seminere katılan Kur'an Kursu Öğreticilerine 3 günlük seminer sonunda ?Katılım Belgeleri? verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber