Erdoğan: Öğretmen atamaları devletin bütçesi ile alakalı bir durum/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, öğretmen atamalarına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Herkesin eğitim imkanlarından faydalanması için gereken tedbirleri aldıkları ifade eden Erdoğan, "10 yılda 358 bin öğretmen atayarak, özlük haklarını iyileştirerek bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Zaman zaman bazı TV'lerde 'ben öğretmen oldum, atanmıyorum' şeklinde hareket edenler var. Herkes öğretmen olabilir, ama herkesin atanabilmesi için devletin bütçe noktasındaki durumu ve kamu planlamasının buna müsaade etmesi lazım. Biz devlet yönetiyoruz. Bundan önceki iktidarlara bu hesap sorulabildi mi? Bizim yaptıklarımıza bakılınca geçmiş dönemlerden mukayese edilemeyecek derecede fazla. Biz bunu sıfırlayacağız, öğretmen ataması sıkıntılarını gidereceğiz. Bu bir plandır ve neticelendireceğiz." şeklinde konuştu.

Yola çıkarken Türkiye'yi dört temel taş üzerinde yükselteceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ana temel taşları eğitim sağlık adalet ve emniyet. Bu taşlar üzerinde yükselen bir Türkiye var. 16 yılda 6 bin 326 okul açarak yepyeni bir dönem başlattık. Derslik sayısının 346 bin 660'dan

492 bine çıkararak güçlü bir altyapı kurduk. Büteçeden eğitime ayrılan pay 7,5 milyardı, biz 39 milyara yükselttik. Kitaplar artık ücretsiz veriliyor. Ortak laboratuvar sayısı 19 binden 14 bin ilaveyle 33 bine çıkardık. İlk ve orta öğrenim için 800 küsür yurt açtık, 1 milyon bilgisayar gönderdik. 444 kod adıyla ifade edilen 4, 4, 4 ilkokul, ortaokul ve lise olacak şekilde yeniden düzenledik. Bazı aksaklık ve eksiklikler olabilir. Geçiş sürecinde onları süratle tamamlayacağız. Zorunlu eğitim 12 yıla çıktı. 12 yıl bizim dönemin değil. 28 Şubat'ın ardından gündeme oturdu, atılması gereken bir adımdı. Bu ertelenmişti ve biz bu erteleneni yerine getirdik. O gün savunanlar, biz bunu yapınca çılgına döndüler. Bunu onlar yapsaydı başarı olacaktı ama AK Parti yapınca çılgına döndüler. 470 bin civarında öğrencimizin Kur'an eğitimi için müracaat ettiğini görüyoruz. Siyer için müracaat sayısı 250 binin üzerinde. Zorlama yok. Kendi arzusu isteği ile talep edenler. Nelerin engellendiğini göstermesi bakımından bu çok önemli. Geçiş süreci içerisinde de önem ifade edecek."

Son 10 yılda 657 uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, "2012'de 621 madalya aldık. Şimdi yeni bir adım atacağız. Tüm okullar arasında olması gereken branşlar hangisiyse spor yarışmalarını yaygınlaştırarak, bu işi okullara indireceğiz. Dünyada başarının arkasında bunun olduğunu gördük." diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber