Şemdinli'de patlama: 1 ölü, 18 yaralı

Haber Giriş : 04 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde bir düğünün yanına önceden koyduğu bomba yüklü aracı, polis aracı geçtiği sırada patlattı. Sivillerin büyük zarar göreceğini bile bile saldırıyı düzenlenen terör örgütü, engelli bir çocuğun ölümüne, çevredeki 18 vatandaşın da yaralanmasına neden oldu.

Terör saldırısı Şemdinli şehir merkezine yakın bir bölgede meydana geldi. Vatandaşların can güvenliği için devriye görevini yapan Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir zırhlı aracın geçişi sırasında, çevrede sivillerin olduğu bilinmesine rağmen bomba yüklü araç patlatıldı. Terör örgütünün siviller ile güvenlik güçlerini hedef seçtiği saldırıda, güvenlik güçlerine şans eseri bir şey olmadı. Ancak düğünün yapıldığı bölgeye önceden bırakılan aracın patlatılması üzerine bir kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Saldırıdan sonra olay bölgesine sevk edilen ambulanslar yaralıları hastaneye taşıdı. Terör örgütü PKK'nın daha önce kendilerine yeterli desteği vermedikleri gerekçesiyle Şemdinli halkını tehdit ettiği belirtiliyor.

Bombalı eylemin sivillere bir gözdağı olabileceği kaydediliyor. PKK, Şemdinli'yi ele geçirmek için defalarca saldırı düzenlemiş ancak halktan yeterli desteği alamadığı için başarılı olamamıştı.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde polis zırhlı aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saatlerinde ilçenin girişindeki eski polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç büyük bir gürültüyle patlatıldı. Patlamada bir düğünden dönenlerle halı saha maçından çıkanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla birlikte ilçede elektrik kesintisi meydana gelirken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

EN AZ 10 YARALI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde polis zırhlı aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin girişindeki eski polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında büyük bir gürültüyle bomba yüklü aracın patlatılması sonucu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

CHA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber