İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanlık Merkez Bina'da silah sesleri.../ Video

Başbakanlık Merkez Bina'da Bakanlar Kurulu'nun devam ettiği saatlerde 3-4 el silah sesi duyuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'ta üç el silah sesi duyuldu. Saat 14.00 sularında Başbakan ve Bakanların giriş çıkış yaptığı kapının hemen yanından üç el silah sesi geldi.

Alınan bilgiye göre, Nuri B., B Blok girişindeki güvenlik noktasından geçerek yetkili bir kişiyle görüşmek istedi. Ancak üzerinde kuru sıkı tabir edilen tabanca tespit edilen Nuri B., üç el ateş etti.

Tabanca elinden alınarak etkisiz hale getirilen kişi gözaltına alındı.

Silah sesinin duyulmasının ardından Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal olay yerine gelerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Olayın hemen ardından Ankara Emniyeti'nden yetkililer de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Ancak olayla ilgili olarak henüz resmi açıklama yapılmadı.

Saldırıyla ilgili ilk açıklama

Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde bugün kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş eden şahıs, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin müdahalesiyle yakalanarak gözetim altına alındı. Saldırganın kimliği olarak Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edildiği öğrenildi.Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Sabıkalı olduğu belirtilen saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş ve müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir" denildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Başbakanlık'ta ateş açan şahıs çalışanımız değil

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Merkez Binası önünde Kayseri'de belediyenin işten çıkardığını ileri sürerek kurusıkı tabancayla havaya üç el ateş şahısla ilgili açıklama yaptı. Belediye, bu kişinin ne belediyede ne de yüklenici firmalarda çalışanlar arasında yer almadığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Bugün öğle saatlerinde Başbakanlık Merkez Binası önünde havaya üç el ateş açarak eylem yapan Nuri Başkapan'ın, ne çalışan ne de yüklenici firma olarak belediyemizle hiçbir ilişkisi olmamıştır.?

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber