Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''etnik temelli açılıma davet edildiğini'' öne sürerek, bu iddianın, Mehmet Görmez'in göreve gelmesinden sonra tartışılmaya başlandığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Alevi vatandaşların Aleviliğe uygun din hizmetlerinin kamu hizmeti olarak sunulmasını istediklerini belirterek, ''Aleviler genel bütçeden pay verilmesini istemektedirler. Cemevlerinin bakım, onarım ve personel giderleri için bu bütçeden pay istemektedirler'' diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Hanefi Mezhebi İşleri Başkanlığı'' haline geldiğini iddia ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dört bakanlığın bütçesinden fazla bütçeye sahip olduğunu ve bu bütçenin büyük oranda maaş ödemesi olarak verildiğini öne sürdü. Kurt, açlık grevleriyle ilgili Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamalara değinerek, ''Sayın bakan Meclis lokantasından yemek yememiz size niye dokunuyor- Bu ayıp mı- Ben çocuklarımın gittiği devlet okullarının isimlerini vereceğim. Siz de çocuklarınızın hangi okullara gittiğini söyleyecek misiniz-'' ifadelerini kullandı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da ''Bir cenaze namazında Başbakan kürsüye davet edilip konuşturulur mu- Cenaze namazında protokol konuşması mı olur-'' diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, yurt dışında yaşayan vatandaşların samimi inanç ve duyguları sömürülerek, kötü emellere alet edildiğini, bu kişilerden para toplanarak mağdur edildiklerini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, devletin, vatandaşına din konusunda doğru bilgiyi vermekle görevli olduğunu kaydetti. Aydemir, ''Din görevlileri milli birlik ve beraberliğin çimentosudur, harcıdır. Halkımızın, doğumdan ölüme kadar hep yanında olmuştur. Din görevlileri mesai mefhumuna dikkat etmeden 24 saat vazifesinin başında olan kardeşlerimizdir'' yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber