İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AK Parti'den 22 maddelik öneri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 21:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti yeni anayasanın ''yasama'' bölümüyle ilgili 22 maddelik öneriyi TBMM Başkanlığı'na sundu.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AK Parti'li üyeleri, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, yeni anayasanın ''yasama'' bölümünde yer alacak maddeleri üzerinde çalıştı.

Toplantı sonunda, AK Parti'nin, ''yasama'' bölümündeki maddelere ilişkin önerileri belirlendi.

AK Parti'li Şahin, bölümle ilgili 22 maddelik bir öneri hazırladıklarını ve bunu TBMM Başkanlığı'na sunduklarını belirterek, içeriğinin diğer partilerin önerilerini Meclis Başkanlığı'na sunmasının ardından açıklanacağını bildirdi.

Komisyon üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise bölüme ilişkin başlığın sadece ''yasama'' olmaması gerektiğini dile getirerek, partisinin önerilerinin ''yasama ve yürütme'' başlığında olacağını kaydetti. Kart, çalışmalarını sürdürdüklerini ve önerilerini, 7 Kasım Çarşamba gününe kadar TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını ifade etti.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk de önerileri üzerinde uzman ve teknik personelin çalıştığını vurgulayarak, ''Kongremiz dolayısıyla öneriye fazla vakit ayıramadık. Uzman ve teknik personelimizin hazırladığı metni değerlendireceğiz ve Çarşamba gününe yetiştireceğiz'' dedi.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 1 ve 2 Nolu Yazım Komisyonları, 7 Kasım Çarşamba günü toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber