Erdoğan: Yerel seçimleri zamanında yapacağız/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin 2014 yılının Mart ayında, normal zamanında yapılacağını açıkladı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınmasının muhalefet tarafından istenmemesini eleştirerek, "27 Ekim olayını geride bıraktık ve yerel seçimi de zamanında yapacağız. 2014 Mart" diye konuştu.


Not artırımı yeterli değil

Erdoğan, ''Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını düşünüyoruz'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını düşünüyoruz'' dedi.

Erdoğan, ''Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyine sahip olduğu bir ortamda, bizim için hala B düzeyinde kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in yaptığı artışı yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz'' diye konuştu.

Mücadele statükoculara karşı

Başbakan Erdoğan, ''AK Parti'nin sağladığı ekonomik başarıların altında demokratikleşme mücadelesi, özgürleşme hamleleri yatıyor. Bu mücadele kime karşı veriliyor, sadece çetelere, darbecilere, karanlık odaklara karşı mı? Hayır. Aynı zamanda onlarla ideolojik yakınlığı olan ve başını CHP'nin çektiği statükoculara karşı veriliyor'' dedi.

Açlık grevleri

Erdoğan, cezaevlerindeki açlık eylemlerine değinerek, ''Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın, ölüm oyunlarınızın parçası olmak zorunda mı? Elinizi bu insanların yakasından çekin'' dedi.

Cezaevlerinde, örgütün kamplarında çocuklara bulunan anne ve babalara seslenen Erdoğan, şöyle konşutu:

''Sizlerin çocuklarınız hayatı, canı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar asla size huzur getirecek, hayır getirecek bir mücadele içinde değiller. Bunlar sizi ve sizin çocuklarınızı kullanarak ücreti mukabili taşeronluk görevini yerine getiriyorlar.''

Göbek değil, can atarız

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk lirasının değer kazanmasından rahatsız olduğunu belirterek, ''Ulusalcı geçinip de ulusal paramızın değer kazanmasından rahatsızlık duyan bir zihniyet bu. Biz, Türk lirasının değer kazanmasından dolayı göbek değil, ey Kılıçdaroğlu, can atarız can. Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkenin, bu milletin geleceğine dair hiçbir perspektif sahibi olmayanlara diyoruz ki (bizi izlemeye devam edin)'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na: bahtsız bedevi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kahvaltıda yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi politikasını adeta yerden yere vurdu. Bir kaç sonra Fitch'in kararı geldi. Ben söylesem inanmayacaktın, Allah'tan Fitch bu kararı aldı. Kılıçdaroğlu, ne zaman hükümeti yerse, dünyadan övgüler geliyor. Buna önünü görememek mi, okuma körlüğü mü, ülkesine şaşı bakmak mı denir bunu milletime bırakıyorum. Tam bahtsız bedevi misali.

Biz Türk lirasının değer kazanmasından göbek değil, can atarız can. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar.

'Bahçeli'den somut öneri yok'

MHP kongresinde Sayın Devlet Bahçeli'den somut tek bir öneri göremedik. Sadece kuru başlıklar ortaya koydu. Lafla peynir gemisi yürümez.

'40 yılda bir doğruyu söyledi'

Muhalefet partileri artık AK Parti'yle değil, birbirleriyle yarışıyor. Kılıçdaroğlu, ?Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomik bir büyüme sağlayamazsınız' dedi.

Biz her defasında 'Demokrasi ile ekonomi at başıdır' ifadesini kullandık. Bizim yaptığımız tespiti sonunda kabul etti. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu söylüyor. 40 yılda bir kere doğru tespitte bulunduğu için kendisini kutluyorum.

Biz bir CV ile genel başkan koltuğuna oturmadık, bunu da doğru bulmayız. Kemal Kılıçdaroğlu'nu dürüst biri olarak sunuyor bize medya, al birini vur ötekine.

'Elma şekeri mi dağıtacaktık?'

Şemdinli'de yapılan saldırıda 11 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu, 18 vatandaşımız da yaralandı. Terör örgütü önceki gün yine alçak yüzünü gösterdi. Bu caniler küçücük çocukların kastederek nasıl bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler. ?Başbakan çok sert konuşuyor' diyorlar. Elma şeker mi dağıtacaktık?

Diyarbakır Valiliği önünde devlete karşı aslan kesilenler, örgütün cinayetleri karşısında süt dökmüş kedi gibi oluyorlar. Okullara yapılan saldırılarda kağıttan kaplana dönüşüyorlar. Masum insanlarının ölümünü kınamayanlar, bu kanlı oyunun bir parçası olurlar. Örgütü kınamamak nasıl bir tutarsızlıktır. Biz ?terör örgütü silah bıraksın' dedikçe kana, cana ölüme daha çok sarılıyorlar. Ölümlerden sapkın bir haz duyar haline gelmişlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber